Kans voor ondernemers in 2013: Nanny apps

MKB Trends 2013: trendwatchers zien opkomst praktische hulp via smartphone

23 september 2016 2 minuten

Applicaties op je smartphone of tablet die je door het dagelijks leven loodsen winnen steeds meer terrein. Deze zogenaamde Nanny apps worden een grote hit in 2013.

Bekende trendwatchers (zoals Adjiedj Bakas en de trendwatchers achter de Trendrede) zien in de opkomst van Nanny apps een belangrijke trend voor 2013. Ook op ondernemers gaat dit de nodige impact hebben, als gebruiker en eventueel als ontwikkelaar of aanbieder.

Voorbeelden Nanny apps

De appstores staan er nu al vol mee: apps die ons helpen te doen wat we moeten doen. Een reminder om je medicijnen in te nemen, de snelste looproute door de Albert Heijn om zo efficiënt mogelijk boodschappen te doen en een app die zelf een gezonde maaltijd samenstelt. Het zijn bekende voorbeelden van Nanny apps.

Audi komt dit jaar met een eigen elektrische fiets (e-bike) en levert hierbij een app die de fietsprestaties registreert en je tips voor verbetering geeft. Op sportgebied zijn er al veel van dit soort apps. Denk aan de Nike+ Fuelband, die meet hoeveel calorieën je hebt verbrand tijdens een loop-, ren- of fietstocht.

Persoonlijke tips maken het verschil

Goed advies is overal al te vinden, maar ook echt iets doen met die informatie en eraan blijven werken is natuurlijk een heel ander verhaal. Daarom waarderen steeds meer consumenten producten, apps en diensten die hen helpen zich beter te gedragen of beter te presteren. Dat kan door hen in de gaten te houden, hen ergens aan te herinneren of hen zelfs te dwingen iets te doen. Nanny apps spelen in op deze behoefte.

BesparingsappEen voorbeeld van een handige Nanny app voor ondernemers is 22seven, een financieel platform dat bankafschriften analyseert om te zien waar gebruikers kunnen besparen. Als consument of als ondernemer kun je in een oogopslag zien waaraan je geld spendeert en op welke gebieden je misschien te veel uitgeeft.Aan de hand daarvan krijg je via de app tips en strategieën om je uitgaven te verminderen en in de hand te houden.

Kijk voor meer voorbeelden van populaire en nieuwe Nanny apps op Trendwatching.com. Kijk voor een overzicht van alle ondernemerstrends van 2013 op onze MKB Trends-pagina.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.