Jos Jongenotter: “Gezondheid is een belangrijk issue voor veel mensen”

Finaliste The Next Entrepreneur

18 januari 2013

Als studente aan het conservatorium kwam Jos Jongenotter alleen roze koeken en chocoladerepen tegen in de snackautomaten op school. Zij vond dat het veel gezonder kon en daarom richtte ze Healthy Food Company op. Met haar gezonde snackautomaten wil Jongenotter scholen en bedrijven gezonder laten snacken.

Jongenotter staat met haar bedrijf in de finale van The Next Entrepreneur. Ze heeft veel zin in de finaledag en omdat ze tijdens haar studie  veel op het podium heeft gestaan, heeft ze geen last van podiumvrees. Natuurlijk voelt ze wel de gezonde spanning van de finale. Want wie wordt toch de grote winnaar? Van haar concurrenten, geeft ze Dorien Dek een goede kans van slagen. Dek heeft een sportkledinglijn voor dames. “Gezondheid is een belangrijk issue voor veel mensen en daarom is juist die markt er goed.” Maar ze vlakt aan mede-finalisten Annefrid Immenkamp en Erik Nicolai ook niet uit. “Ik heb Erik zelfs live op BNR Nieuwsradio gehoord dus ik heb echt sterke medefinalisten. 

Stapje extra

Als ondernemer wil Jongenotter graag een goed voorbeeld zijn voor anderen. “Ik wil graag laten zien wat je moet doen om een goed ondernemer te zijn. Een rolmodel, met oog voor klanten die net een stapje extra zet om haar klanten blij te maken. Dat stapje extra zet Jongenotter in het nieuwe ondernemersjaar vooral voor de doelgroep studenten. “Ik ga dit jaar meer marketing inzetten om scholen te overtuigen om over te gaan op gezonde snackautomaten. Het zijn de studenten die ik wil bereiken omdat het juist voor hen zo makkelijk is om je tijdens de lesuren te laten verleiden door zoetigheid en vette snacks.” En met name deze doelgroep is extra lastig te bereiken, waardoor de motivatie om door te gaan met haar bedrijf voor Jongenotter alleen maar groter is.

Nieuwe snackautomaat

Als ze de finale wint, wil ze het prijzengeld investeren in een nieuwe automaat: “Want die kost gemiddeld al snel zo’n vierduizend euro.” Een nieuwe uitdaging voor Jongenotter is de wereld van de koffieautomaten. Daar is ze zich nu op aan het oriënteren. “Maar dat worden natuurlijk wel automaten met fairtradekoffie.

Op 24 januari strijden de vier finalisten om de titel The Next Entrepreneur 2012. Voorafgegaan door de beste The Next Entrepreneur inspiratiesessie van 2012 "Kennis delen is macht" van Martijn Aslander.

Het bijwonen van de finale is op basis van Invite Only, maar voor onze trouwe fans is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar gesteld. Stuur een mail naar info@thenextentrepreneur.nl als jij aanwezig wilt zijn. Wees er snel bij, want VOL=VOL.