Annefrid Imenkamp wint verkiezing The Next Entrepreneur

Oprichtster Chocstar verslaat 3600 ondernemers en pakt 12.500 euro
Annefrid Imenkamp is met haar bedrijf Chocstar de winnaar van The Next Entrepreneur 2012, de verkiezing voor de beste startende ondernemer van MKB-Nederland en Rabobank. In de finale in Utrecht liet zij drie collega-ondernemers achter zich.
Meer weten over Chocstar?
Klik hier
Lees het interview met Annefrid Imenkamp.
Lees verder
Bekijk het interview met Paul Dirken (Rabobank)
Klik hier
Jury: 'Chocstar klopt van alle kanten'
Bekijk video
Start zelf! Maak een ondernemingsplan.
Klik hier
Gratis whitepaper 'Hoe maak ik een ondernemingsplan?'
Download
Volgens de jury onderscheidt Imenkamp zich door uitstekend allround ondernemerschap. De jonge ondernemer verdient met haar overwinning een geldbedrag van in totaal €15.000. MKB-Nederland en Rabobank willen met deze nieuwe ondernemersverkiezing het startend ondernemerschap stimuleren en belonen.
 
 
Ben & Jerry's van de chocola
Annefrid Imenkamp (31) richtte Chocstar anderhalf jaar geleden op met de ambitie de Ben & Jerry’s van de chocolade te worden. Bij Chocstar kunnen klanten naar eigen smaak en vorm chocolade bestellen. Imenkamp nam het in de finale van The Next Entrepreneur 2012 op tegen Erik Nicolai (29) uit Bunschoten (New Day at Work – software op maat voor kleine bedrijven), Jos Jongenotter (27) uit Rijswijk (Healthy Food Company - automaten met gezonde snacks) en Dorien Dek (27) uit Rotterdam (Evou/Creative Sports Design bv – vrouwelijke sportkleding). Elk van deze finalisten had al €2.500 verdiend met het winnen van de voorrondes. In de finale kwam daar nog eens €12.500 bij voor Imenkamp. Ze steekt het prijzengeld in de ontwikkeling van een 3D-chocoladeprinter.
 
Jury: 'Chocstar klopt van alle kanten'
Volgens de jury, die bestond uit Paul Dirken (directeur Bedrijven, Rabobank), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland) en Klaas Korte (topondernemer, Kaartje2go), voldoet Chocstar als beste aan de criteria voor The Next Entrepreneur. Imenkamp is gedreven, maakt goed gebruik van haar netwerk en sociale media. Ze heeft een duidelijk doel voor ogen en onderneemt verstandig en met reële prognoses. Focus, financiën en kennis van haar doelgroep – aan Chocstar is eigenlijk alles goed, concludeerde de jury eensgezind.
 
The Next Entrepreneur
The Next Entrepreneur is een gezamenlijk initiatief van MKB-Nederland en Rabobank. Met deze nieuwe verkiezing willen de twee organisaties ambitieuze, startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken. Juist in deze economisch lastige tijden is het belangrijk dat (oriënterende) starters worden ondersteund en geïnspireerd. The Next Entrepreneur voorziet daarin, door het delen van ervaringen van andere ondernemers, relevante kennis, advies en inspirerende praktijkcases. Dat gebeurt via social media, de website www.thenextentrepreneur.nl, www.ikgastarten van de Rabobank en de MKB startersdesk van MKB-Nederland en MKB Servicedesk. Deelname aan de verkiezing zelf stond het afgelopen jaar open voor ondernemers die van plan zijn binnen een jaar te starten of maximaal twee jaar geleden hun bedrijf zijn gestart.

Na de start van de eerste editie van The Next Entrepreneur in het voorjaar van 2012 hebben ruim 3.500 ambitieuze ondernemers zich aangemeld. Na diverse selectierondes streden de overgebleven 16 kanshebbers afgelopen najaar tijdens vier regionale startersevenementen om de vier finaleplaatsen. De beste vier wonnen met het bereiken van de finale ieder al € 2.500. Voor de uiteindelijke winnaar is daar nog een bedrag van € 12.500 bijgekomen.

Over Chocstar
Onder het motto ‘Life is too short to eat boring chocolate’ timmert Annefrid Imenkamp (31) sinds januari 2011 aan de weg met Chocstar, een online onderneming in Amsterdam waar klanten naar eigen smaak chocolade kunnen bestellen. Zo is het mogelijk om verschillende kruiden, noten en fruit aan de basis-chocolade (Fairtrade) toe te voegen en ook eigen vormen te kiezen. Via crowdfunding heeft Imenkamp inmiddels genoeg kapitaal bij elkaar om zelf te investeren in machines, zodat ze productie niet langer hoeft uit te besteden.

 


Vraag niet beantwoord of nog een vraag?

MKB Servicedesk helpt je graag verder!

Jos Jongenotter derde finalist in TNE verkiezing

Jos gaat met haar bedrijf Healthy Food Company naar finale
Jos Jongenotter is met haar bedrijf Healthy Food Company doorgedrongen totde finale van de The Next Entrepreneur 2012, de prijs voor de meest...

Annefrid Immenkamp: "Ik focus niet op mijn concurrenten"

Finaliste The Next Entrepreneur verkiezing
Het zijn vooral haar familie en vrienden, die haar zenuwen op de proef stellen. ‘Die finale van The Next Entrepreneur, was dat niet ergens in...

Dorien Dek: "Elke dag is mijn kleding op tv"

Finalisten The Next Entrepeneur verkiezing
Dorien Dek is met haar bedrijf Evou Sportswear doorgedrongen tot de finale van de The Next Entrepreneur. Met haar eigen lijn in damesportkleding...

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten