MKB-RegioZwolle gelanceerd

“We willen het bedrijfsleven in de regio beter faciliteren”

21 februari 2013 2 minuten

Bij het grote techniekbedrijf Jansen Venneboer in Wijhe is op donderdag 14 februari MKB-RegioZwolle gepresenteerd, een nieuwe afdeling van MKB-Nederland.

MKB-RegioZwolle

MKB-RegioZwolle, met bijna 150 aangesloten ondernemingen, heeft als doel het creëren van een sterk ondernemersklimaat in de regio Zwolle. Speerpunten zijn MKB-vriendelijk aanbestedingsbeleid, beperken van lokale lasten voor het bedrijfsleven, toekomstgerichte bedrijfsomgeving en aanpak van het oplopende tekort aan vakmensen.

Lancering eerste nieuwe regio

De presentatie van MKB-RegioZwolle werd geleid door cabaretier en entertainer Jelle Kuiper. Hij gaf na een korte introductie als eerste het woord aan Ben Reuvekamp, voorzitter van MKB-RegioZwolle, die de totstandkoming en het doel toelichtte. “We willen het bedrijfsleven nu goed faciliteren. Uiteindelijk gaat het erom dat we handel creëren – goede producten en diensten die de regio ondersteunen. Het gaat erom dat we over tien jaar kunnen zeggen: we hebben nog steeds een gezonde regio.” Vervolgens vertelde Lucien Perizonius, algemeen directeur van Jansen Venneboer over zijn grote metaalbewerkingsbedrijf, waar de lancering plaats vond.

Uit de crisis

Daarna was het de beurt aan MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel. Hij sprak over het belang van organiseren. Over de huidige situatie in Nederland blijft Biesheuvel strijdbaar: “Geef ondernemerschap de ruimte, dan komen we uit de crisis.”

Daarna nam Theo Rietkerk, gedeputeerde van de Provincie Overijssel, het woord. Hij benadrukte ook het belang van een goede samenwerking tussen ondernemers, de overheid en het onderwijs. Vervolgens drukten de betrokken heren gebroederlijk op de rode knop en was MKB-Regio Zwolle een feit.

Nieuwe website

MKB-RegioZwolle is een onderdeel van MKB-Nederland en de eerste in zijn soort. De leden van de regio zijn automatisch lid van MKB-Nederland, die met een nieuwe opzet van regio’s wil zorgen voor nieuwe doelstellingen, thema's en een website met praktische informatie voor ondernemers in de regio. In dat kader werd www.mkbregiozwolle.nl gelanceerd.

Jansen Venneboer

Jansen Venneboer werd in 2011 uitgeroepen tot Ondernemer van het Jaar 2011 Regio Zwolle. In 2012 volgde de onderscheiding van Syntens: ‘Slimste Bedrijf van Nederland 2012’.

MKBuzz

MKB Servicedesk.nl, het online platform waar ondernemers uit MKB-RegioZwolle ook gebruik van kunnen maken, was ook fysiek aanwezig. Met de MKBuzz reisde een delegatie af om de presentatie van MKB-RegioZwolle bij te wonen.

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.