Subsidienieuws: MKB-Nederland pleit voor fiscale stimulering van investeringen in beveiliging

15 december 2009 1 minuten

MKB-Nederland wil een fiscale maatregel voor ondernemers om investeringen in veiligheid te vergemakkelijken. Ondernemers kunnen de stijgende kosten namelijk steeds moeilijker zelf betalen, aldus de ondernemersorganisatie.

Directe aanleiding voor het pleidooi is de overval van afgelopen vrijdag op een Postbankfiliaal in Amsterdam, waarbij drie mensen werden gegijzeld. Volgens MKB-Nederland komen zulke gewelddadige overvallen steeds vaker voor en ontnemen ze ondernemers de lust tot ondernemerschap.

MKB-Nederland vraagt de politiek daarom nu werk te maken van een algemene heffingskorting voor investeringen in criminaliteitspreventie, geldend voor alle ondernemers. Deze korting zou moeten gelden voor een limitatieve lijst van maatregelen, naar voorbeeld van een regeling zoals die sinds deze maand geldt in België.

Overigens vraagt MKB-Nederland al langer om financiële steun van de overheid. Zo heeft het Kamerlid Van der Vlies in 2004 een motie ingediend om kleine ondernemers met een fiscale ondersteuning tegemoet te komen. Het ministerie van Economische Zaken heeft deze motie destijds naast zich neergelegd.

Auteur

Onno Bieleman