Tweedaagse handelsmissie naar Niedersachsen

Veel mogelijkheden voor de metaalsector

27 september 2013 1 minuten

In opdracht van NL EVD internationaal organiseert de Koninklijke Metaalunie in samenwerking met Gateway to Germany, een handelsreis voor bedrijven naar Niedersachsen.

Doelstelling van deze handelsmissie is het in contact brengen van startende Nederlandse exporteurs in de kennisintensieve toelevering binnen het mkb-metaal met Duitse partners en afnemers in Niedersachsen. 

Voor bedrijven in de machinebouwsector is de Duitse markt qua omvang en attractiviteit bijzonder interessant. Doelgroep aan Duitse zijde voor deze missie zal de Duitse machine- en apparatenbouw zijn in Niedersachsen. In deze deelstaat bevinden zich grote clusters aan machinebouwbedrijven. 

Innovatie

De machinebouwsector wordt gezien als een buitengewoon innovatieve en sterk groeiende branche. Meer dan 25 procent van de omzet wordt behaald door nieuwe of sterk vernieuwde producten. Zeker driekwart van alle bedrijven heeft in het afgelopen jaar producten of processen geïnnoveerd. Hier liggen kansen voor Nederlandse toeleveranciers die bekend staan om hun innovativiteit en flexibiliteit en prettige manier van zakendoen.

Op het missieprogramma staan maatwerk matchmaking, bedrijfsbezoeken en een netwerkreceptie.