Weekly Hangout: jong ondernemen

MKB Journaal van 26 februari 2013

22 oktober 2013 1 minuten

Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, sprak met Erik Weenink van Nyink en Karina Bliek van Stichting Jong Ondernemen in het MKB Journaal (Live Google Hangout) van 26 februari 2013. Samen spraken ze over het thema jong ondernemen en andere actuele onderwerpen, zoals de MKBuzz en belastingaangifte doen.

Het aantal jonge ondernemers stijgt, zo blijkt uit cijfers van het platform Jong Ondernemen. Het platform bereikte in het schooljaar 2011/2012 24.940 leerlingen en studenten en maakte ze ondernemer. 1374 bedrijven stampten middelbare scholieren en studenten afgelopen jaar uit de grond. Tien jaar eerder waren dat er nog 221.  

Erik Weenink

Erik Weenink (21) heeft tijdens zijn minor Ondernemerschap samen met compagnon Peter Nijhuis (22) het Privascreen bedacht: een flexibele werkplekafscheiding waarmee je een privéwerkplek voor studenten creëert. Het tweetal zette het product nog in hun studententijd in de markt, met succes. Erik is afgestudeerd, Peter volgt binnenkort. Daardoor kunnen ze zich nu op hun bedrijf Nyink kunnen richten. Met grote ambities: ze willen de Europese en Duitse markt veroveren.

Karina Bliek

Als PR manager van MKB Servicedesk partner Stichting Jong Ondernemen gaat Karina alles vertellen over de activiteiten voor de ruim 25.000 studenten in Nederland die met ondernemerschap bezig zijn. Samen met MKB Servicedesk gaat Jong Ondernemen dit jaar basisscholen, MBO, HBO en Universiteiten bezoeken om de passie voor het ondernemerschap te stimuleren.  Willem Overbosch wil jong ondernemerschap stimuleren, door met de MKBuzz het verhaal over passie voor ondernemerschap te gaan verspreiden over Nederland.

Willem Overbosch bij FunX

Afgelopen zondag was Willem Overbosch te gast bij radiozender FunX over het thema Jong Ondernemen. Terugluisteren? Dat kan via deze link. Schakel in op 45:45 minuten.