MijnMKB top 10 downloads

Wat speelt er bij ondernemers in 2013?

12 maart 2013

In de eerste twee maanden van 2013 werden er door de bezoekers van MijnMKB weer flink wat e-books, whitepapers en sjablonen gedownload. Het e-book Eerste hulp bij Social media werd in januari gelanceerd en bleek meteen in trek bij ondernemers.

E-book Eerste hulp bij Social media

Naast social media, hadden ondernemers in de eerste twee maanden ook veel belangstelling voor het maken van een ondernemingsplan. Het sjabloon Ondernemingsplan werd gedownload en het whitepaper 'Hoe maak ik een ondernemingsplan?' kwam ook in de top 10.

MKB Trends

Het e-book Eerste hulp bij Online ondernemen eindigde op de derde plaats. Ondernemers lijken zich dus vooral op de kansen van het wereldwijde web en social media te richten. Een trend die al langer zichtbaar is. Alle trends voor 2013 werden door MKB Servicedesk gebundeld in het whitepaper MKB Trends, ook dit whitepaper, dat in januari gelanceerd werd, is terug te vinden in de top 10. Daarnaast blijft het financieringsvraagstuk de ondernemer bezig houden. Het whitepaper financieringsvormen en regelingen werd in december gelanceerd en eindigde op de vijfde plaats in de top 10 over de eerste twee maanden van 2013. Alle downloads zijn gratis beschikbaar in MijnMKB.

Downloads MijnMKB (1 januari - 1 maart 2013)

  1. E-book: Eerste hulp bij Social media

  2. Sjabloon: Sjabloon Ondernemingsplan

  3. E-book: Eerste hulp bij Online ondernemen

  4. Whitepaper: Je administratie op orde

  5. Whitepaper: Financieringsvormen en regelingen

  6. E-book: Eerste hulp bij Leren Excelleren

  7. Whitepaper: MKB Trends

  8. Whitepaper: Hoe maak ik een ondernemingsplan?

  9. E-book: Eerste hulp bij Internationaal ondernemen

  10. Whitepaper: Hoe start ik een webshop?

Auteur

Raphael Klees