Weekly hangout Ondernemen in Duitsland

Senz Umbrellas maakt herstart in Duitsland

22 oktober 2013 1 minuten

Willem Overbosch spreekt met Philip Hess, directeur van Senz Umbrellas. De exporteur van de stormvaste designparaplu's is wereldwijd actief én succesvol.

De auteur van de business guide Duitsland, Liesbeth Meenink, bespreekt de mogelijkheden, kansen en cultuur. Hoofdredacteur Bertjan Mol bespreekt het belangrijkste nieuws voor ondernemers en de hot-items voor ondernemers.

Kansen in Duitsland

Ondernemen in Duitsland biedt je veel mogelijkheden. Het ligt dichtbij en de culturen sluiten op veel punten op elkaar aan. Je Duitse zakenpartner wil wel meer zekerheden, garanties en duidelijkheid dan wij Nederlanders gewend zijn. Besteed dus veel tijd aan je voorbereiding, want Duitsland doe je er niet ‘eventjes bij’. Ken je product van binnen en van buiten, Duitsers hechten waarde aan cijfers en feiten. Lukt het om dat vertrouwen te winnen, dan zit je goed voor de lange termijn. En dat is handig, want in deze economisch moeilijke tijden is Duitsland de economische motor van Europa. Een stabiele bron van inkomsten dus.

Business guide Duitsland

Leer Duitsland kennen via onze nieuwste business guide. Hier vind je alle informatie over het land, de mensen, de cultuur, kansrijke sectoren. Ook lees je ervaringen van verschillende collega-ondernemers.

Download de business guide Duitsland