MKBuzz van start gegaan!

Met het verhaal over ondernemerschap het land door

21 maart 2013

‘MKB Servicedesk is driven by entrepreneurship.’ En dat nemen we letterlijk. Vanaf vandaag verspreiden we met de MKBuzz in 2013 onze passie voor ondernemerschap in Nederland. Te gast zijn onder meer: de ondernemers van de toekomst op de basisschool, ruimtevaarder André Kuipers en topondernemer Arko van Brakel.

> Lees het persbericht

De schoolbus gaat op avontuur en bezoekt op basis-, mbo- en hbo-scholen de ondernemers van de toekomst. Natuurlijk bezoeken we ook de ondernemer van nu, tijdens regionale evenementen, op bedrijventerreinen, beurzen en congressen zoals de Week van de Ondernemer van 9 tot 11 april in Utrecht. Ook wordt de MKBuzz ingezet voor workshops en andere onderwijsvormen ter ondersteuning en inspiratie van ondernemers.

Kick off MKBuzz

De aftrap van de MKBuzz vindt vandaag om 10 uur plaats bij Basisschool De Uilenburcht in Driebergen, waar kinderen uit de groepen één, drie en vijf kennismaken met ondernemerschap. Verder geven we deze dag een compleet beeld van waar de Buzz voor staat en wat MKB Servicedesk doet voor ondernemend Nederland.

Vervolgens rijdt de bus naar Landgoed de Horst in Driebergen, waarvandaan om 12 uur de ‘Weekly Hangout’ wordt uitgezonden. Alles wat de MKBuzz doet en gaat doen, laten we zien via Google Hangouts, vandaar het thema ‘Google Hangouts’ vandaag centraal in deze wekelijkse online uitzending. Experts Tom Voûte (mede-eigenaar Algorithmic Trading Group) , Dimity Vleugel (Androidworld) en Tim van de Rijdt (Google Nederland) bespreken samen met Willem Overbosch, directeur van MKB Servicedesk, de mogelijkheden van hangouts. Via deze uitzending kunnen ondernemers kennismaken met de manier waarop MKB Servicedesk belangrijk ondernemersnieuws en de MKBuzz-activiteiten met de wereld deelt.

Een paar uur later, om 15 uur, speelt de bus een rol bij de relatiedag ‘Ruimte voor franchise’ van onze kennispartner Flynth. Dit evenement vormt een voorbeeld van de manier waarop kennispartners onze bus kunnen inzetten voor hun evenementen. De bekendste deelnemer aan deze relatiedag is ongetwijfeld ruimtevaarder André Kuipers, die in de MKBuzz vertelt over het onderwerp ‘Ruimtevaart om vooruit te komen’.

We sluiten onze kick off MKBuzz om 17 uur af met het startschot van de ambitieuze samenwerking tussen MKB Servicedesk en de Baak Business Academy die als doel heeft Nederland een stuk ondernemender maken. Dit zal plaatsvinden in de MKBuzz, met Willem Overbosch (directeur MKB Servicedesk), Arko van Brakel (algemeen directeur van de Baak) en Farouk El Kodady (directeur van de Baak Business Academy).

Waarom de MKBuzz

Willem Overbosch, Founder en Chief Storyteller van MKB Servicedesk: “Waarom wij met de MKBuzz door Nederland rijden? Omdat Nederland dit verhaal nu nodig heeft, omdat organisaties het nodig hebben en omdat we ondernemers en hun personeel graag uitdagen het beste uit zichzelf te halen. Wij willen dat het verhaal van en over ondernemerschap wordt verteld.” De avonturen zijn ook te volgen via Twitter, via de hashtag #MKBuzz.

Partners in de MKBuzz zijn MKB-Nederland, de stichting Jong Ondernemen die ondernemerschap onder scholieren, leerlingen en studenten stimuleert en De Baak Business Academy, instituut voor leiderschap, ondernemerschap en persoonlijke ontwikkeling.