Basisschoolleerlingen juichen MKBuzz toe

'Mijn papa verzamelt lege flessen'

20 maart 2013 2 minuten

Vol enthousiasme hebben leerlingen van Basisschool de Uilenburcht in Driebergen vandaag de MKBuzz verwelkomd. Onderschat ze niet, deze ondernemers van de toekomst. De kinderen uit groep één, drie, vijf en zeven weten precies wat ondernemerschap inhoudt.

Pas een jaar of vier oud zijn en dan al weten wat de eerste stap naar een eigen bedrijf is. De leerlingen uit groep één van Basisschool de Uilenburcht in Driebergen draaien hun hand er niet voor om. "Een plannetje maken," roepen ze in koor.

Ondernemende kinderen

De kinderen uit groep één, drie, vijf en zeven luisteren én vertellen over ondernemerschap in de MKBuzz, die vandaag ter ere van de Kick Off op bezoek is bij de basisschool in Driebergen. Dat ze niet vies zijn van een beetje zakendoen, blijkt wel uit het verhaal van William uit groep drie. Trots vertelt hij over de ondernemingen die hij runt: een stratenveegbedrijf in Driebergen en een afwasbedrijf op de camping in Frankrijk. "Met het verdiende geld kan ik straks een nieuw spelletje voor mijn DS kopen," weet deze jonge zakenman.

Lege flessen in de verkoop

Ook vanaf de zijlijn kennen de kinderen van de basisschool het ondernemerschap. De moeder van het ene kind maakt en verkoopt kleding, de vader van het andere kind recyclet inktpatronen en weer een andere vader 'verzamelt lege flessen'. Dit laatste verifieert vader @DeMoldranken later via Twitter: "We verkopen ook volle flessen".

Droom voor later

Als ze later groot zijn, willen ze maar al te graag zelf een eigen bedrijf runnen. En als ze er dan ook zo'n oranje MKBuzz bij krijgen, zou dat helemáál mooi zijn. "Hoe duur is zo'n bus?" vraagt een leerling belangstellend. "Vijfduizend euro?" Zijn vriendje weet het antwoord: "Daar moet je héél hard voor werken."

Auteur

Lenneke Arts