Hangout: Ondernemend financieren

Hans Biesheuvel en Maarten Zemann over het belang van goede kredietverlening

25 april 2013 2 minuten

In aanloop naar de Week van de Ondernemer sprak Willem Overbosch van MKB Servicedesk met Hans Biesheuvel, voorzitter van MKB-Nederland en Maarten Zemann, directeur van MKB Adviseurs over ondernemend financieren. Dit thema staat centraal tijdens de donderdag van de Week van de Ondernemer.

De rol van MKB-Nederland en MKB Adviseurs

Financiering blijft een heet hangijzer voor ondernemers. De kredietverstrekking aan met name het mkb is de laatste jaren fors afgenomen. Tijdens deze Weekly Hangout bespreken we de mogelijke oplossingen met Maarten Zemann van MKB Adviseurs en Hans Biesheuvel van MKB-Nederland. Wat gaat er bijvoorbeeld op de Week van de Ondernemer gebeuren om ondernemers verder te instrueren over kredietverlening?

Prinses Máxima te gast

Als lid van het Nederlands Comité voor Ondernemerschap en Financiering, zal Prinses Máxima tijdens de Week van de Ondernemer deelnemen aan een rondetafelgesprek met ondernemers en aanbieders van alternatieve financieringsvormen, zoals crowdfunding, factoring en beursfondsen. De donderdag van de Week van de Ondernemer staat volledig in het teken van 'ondernemend financieren.'

MKB Servicedesk en de MKBuzz

Ook MKB Servicedesk is natuurlijk aanwezig op de Week van de Ondernemer. Voor de ingang van het Beatrixtheater staat onze MKBuzz, een oranje Amerikaanse schoolbus, omgetoverd tot mobiel kantoor. Ondernemers zijn van harte welkom om in de MKBuzz hun passie voor ondernemen te delen en praktische tips te krijgen op alle terreinen van ondernemerschap. Vanuit de MKBuzz doet MKB Servicedesk twee keer per dag verslag. We spreken met specialisten en ondernemers over verschillende takken van ondernemerschap. Dus kom langs in de MKBuzz of volg ons via www.mkbservicedesk.nl.

Week van de Ondernemer

De Week van de Ondernemer is al 16 jaar het grootste en best gewaardeerde ondernemersevent van Nederland. Het programma van 8 tot en met 11 april in het Beatrixtheater in Utrecht bestaat uit plenaire sessies, lunchbijeenkomsten en inspiratiesessies voor ondernemers van Nederland. Iedere dag wordt geopend door Eva Jinek die topondernemers als Frits van Eerd, John Fentener van Vlissingen en Roland Kahn ontvangt. In de middag zijn er inspiratiesessies die worden gegeven door topcoaches en succesvolle ondernemers, zoals Danny Mekic, Ronnie Overgoor, Arko van Brakel en Klaas Jagersma.