Wijchen meest kansrijk voor online ondernemen

Gelders dorp wint award voor meest actieve internetgemeente

28 maart 2013 2 minuten

Niet Amsterdam of Rotterdam, maar de Gelderse plaats Wijchen is de plek waar ondernemers uit het mkb de meeste kansen grijpen op het gebied van online ondernemen. Wil jij meer halen uit online ondernemen? Lees het whitepaper 'Mijn website klaar voor de toekomst'.

Wijchen heeft vandaag de eerste Google eTown Award gewonnen, de prijs voor de gemeente waar mkb-ondernemers het best gebruik maken van internet. De prijs is van Google, het bijbehorende onderzoek staat op naam van The Boston Consulting Group.

Online kracht per gemeente

Via een investarisatie van het aantal aanwezige online winkels bij belangenvereniging Thuiswinkel.org, het aantal bedrijven dat adverteert via Google Adwords, het aantal bij SIDN geregistreerde internetdomeinnamen en de gemiddelde up- en downloadsnelheid per gemeente, hebben BCG en Google de online kracht van alle Nederlandse gemeenten gemeten.

Wie staan nog meer op de lijst?

Bovenaan de lijst staat dus Wijchen, een plaats in Gelderland. De provinciewinnaars zijn Meppel (Drente), Zeewolde (Flevoland), Leeuwarden (Friesland), Veendam (Groningen), Peel en Maas (Limburg), Best (Noord-Brabant), Weesp (Noord-Holland), Deventer (Overijssel), IJsselstein (Utrecht), Goes (Zeeland) en Noordwijkerhout (Zuid-Holland).

Van dorpeling naar wereldspeler

Uit die lijst blijkt wel dat het niks uitmaakt of je als ondernemer nu in een grote stad of in een dorp werkzaam bent: het internet biedt iederéén kansen op online gebied. Dat zegt ook Leendert-Jan Visser, directeur van MKB-Nederland: "Je hoeft geen multinational te zijn om een wereldspeler te worden. Als mkb'er kun je op dezelfde schaal actief zijn door de mogelijkheden die het internet biedt en zo je producten of diensten over de hele wereld aanbieden."

Hulp bij online ondernemen

Pak jij de kansen die het internet biedt? Het whitepaper 'Mijn website klaar voor de toekomst' kan je daarbij helpen. Onder meer de onderwerpen 'mijn website voor mobiel gebruik', 'e-commerce anno nu' en 'mijn website analyseren' komen aan bod.

Download 'Mijn website klaar voor de toekomst'

Auteur

Lenneke Arts