De MKBuzz op de Week van de Ondernemer

Spraakmakende gasten, live-interviews en antwoord voor ondernemers in één bus

20 februari 2020

Ondernemers voorzien van inspirerende voorbeelden en relevante en praktische informatie. Informatie die de ondernemer antwoord geeft op vragen die helpen groeien en innoveren. Dat is het doel. Met de oranje Amerikaanse schoolbus MKBuzz – driven by entrepeneurship – is MKB Servicedesk aanwezig op de Week van de Ondernemer.

De Week van de Ondernemer is hét evenement voor ondernemend Nederland. De MKBuzz staat op 9, 10 en 11 april voor de ingang van het Beatrixtheater bij de Jaarbeurs in Utrecht. Vanuit de bus wordt tussen 09.00 en 13.00 live uitgezonden.

Met de programmering spelen we in op de belangrijkste trends voor ondernemers, gerelateerd aan de thema’s van de dag – dinsdag online ondernemen, woensdag internationaal ondernemen, en donderdag financiering.

Programma

  • Storytelling-expert Erik Mathlener is op dinsdag is te gast, samen met ondernemer Bertus van het Rotterdamse Schorem Barbier bespreekt hij het belang van het hebben van een verhaal. Succesvol ondernemer Danny Mekic spreekt over de inzet van social media. Ook columnist en Lawaaimaker Richard Bordes deelt zijn tips over social media.

  • Je horizon verbreden is belangrijk voor succesvol ondernemen. Op woensdag verkennen we de mogelijkheden op het gebied van internationaal ondernemen. Voor veel ondernemers dé mogelijkheid om te kunnen groeien. Met speciale aandacht voor de economisch sterke landen Turkije, Polen,Brazilië en Duitsland. Diverse ondernemers en experts vertellen over hun ervaring in deze landen.

  • Hoe kom je aan geld? De donderdag staat geheel in het teken van financiering. Diverse deskundigen vertellen over alternatieve financieringsmogelijkheden als crowdfunding en factoring. Niels van Buren van ING spreekt over bancair financieren en bedrijfsstrateeg Annegien Blokpoel legt uit hoe je je financiering op orde krijgt. Ook creditmanagement, de rol van de overheid en ondernemend financieren komen aan de orde.

Het team van MKB Servicedesk is elke dag aanwezig om ondernemers van handige informatie te voorzien, bedrijfscans uit te voeren, en hen te wijzen op de content die zij via MijnMKB kunnen downloaden.

Auteur

Marlou Visser