De snelstgroeiende economie van Europa: Polen

Grote uitdagingen voor Polen bieden ondernemer kansen

11 april 2018

In dit webinar ben je in een uur tijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Polen. Inspirerende ondernemers vertellen over hun ervaringen en geven je inzicht in de grote uitdagingen van Polen, de zakencultuur en hoe jij daar als ondernemer op kan inspelen.

Business guide Polen

Polen is de enige Europese economie die tot nu toe geen last heeft gehad van de recessie. In de afgelopen zes jaar noteerde de economie louter groeicijfers. Het land ontwikkelt zich razendsnel en er is werk aan de winkel: er wordt volop geinvesteerd in bouwprojecten, infrastructuur (wegen en water), de energiesector en hervorming van de agrarische sector.

De aanpak van milieuproblemen verdient bovendien alle aandacht om te kunnen voldoen aan Europese wet- en regelgeving. Om al die ontwikkelingen te stimuleren investeert de Europese Unie tot 2020 meer dan 100 miljard euro in Polen.

In het webinar 'Verover Nieuwe Markten: Polen', dat op 14 mei 2013 werd uitgezonden, bespreken we de kansen die deze ontwikkelingen bieden. Te gast zijn: 

  • Frank Hoiting, directeur business development bij KDE Energy. KDE realiseert windmolenparken in Polen. De Poolse energiemarkt staat voor een flinke transitie: om te voldoen aan Europese regelgeving moeten steeds meer vervuilende steenkolencentrales worden vervangen door durrzame vormen van energieproductie.

  • Martijn van Rheenen, directeur United Momentum Group. Van Rheenen financiert grote projecten in Polen op het gebied van grondontwikkeling en infrastructuur. Van Rheenen financiert daarnaast ook (startende) ondernemingen in Polen als private equity-investeerder. Als ondernemer en investeerder kent Van Rheenen de Poolse markt en weet hoe aan te sluiten op de grote uitdagingen die Polen kent.

  • Trudie Timmerman, haar snelgroeiende innovatieve bedrijf de Led Factory maakt duurzame verlichting en wil ook de Poolse markt veroveren. Timmerman neemt bovendien deel aan de MKB Export Award 2013.