Webinar Ondernemen in Turkije

Kom alles te weten over ondernemen in deze snelgroeiende economie

11 april 2018

Monique Ansink, directeur van Excellent Products en Ibrahim Özgül, directeur van de Define Group vertellen over hun ervaringen met ondernemen in Turkije. David Naves, hoofd van de Economische afdeling van de ambassade in Ankara spreekt vanuit Turkije mee via een hangout.

Business guide Turkije

In dit artikel

Dit webinar vond plaats op dinsdag 8 oktober en is binnenkort integraal terug te zien op deze pagina.

Gasten

Monique Ansink ging in november 2012 met premier Mark Rutte mee op handelsmissie naar Turkije. Nu probeert ze voet aan de grond te krijgen in deze voor haar erg aantrekkelijke afzetmarkt. 

Ibrahim Özgül is directeur van de zakelijke dienstverlener Define Group en actief in diverse Europese landen en Turkije. Bovendien was hij ruim een jaar algemeen secretaris van de HOGIAF, de federatie van jonge Turks-Nederlandse ondernemers. 

Turkije

Turkije is een van de nieuwe, opkomende economieën. De koopkracht neemt sterk toe en premier Recep Tayyip Erdogan heeft zich voorgenomen dat Turkije in 2023, als de republiek 100 jaar bestaat, tot een van de de tien grootste van de wereld behoort. Hiervoor worden verschillende grote projecten in gang gezet, bijvoorbeeld op het gebied van het verbeteren van de infrastructuur.

Onrust

In de zomer kwam Turkije vooral in het nieuws door politieke en maatschappelijke onrust. Ook grenst het land ten oosten aan Syrië, waar een bloedige burgeroorlog woedt. In het webinar licht David Naves, hoofd van de Economische afdeling van de Nederlandse ambassade in Ankara, toe wat dit voor jou betekent en of je nog veilig kunt ondernemen in Turkije. 

Auteur

Marlou Visser