Weekly hangout: Big Data en Deutsche Bank

Benut Big Data en leer of banken je krediet stop mogen zetten

24 april 2013 1 minuten

In de Weekly Hangout (online uitzending) komen verschillende onderwerpen aan bod. In Utrecht is maandag de Big Data Week van start gegaan. Wat is Big Data en wat heb je hieraan als ondernemer? Daarnaast de problemen bij Deutsche Bank: mag een bank je zomaar krediet weigeren? Ook besteden we aandacht aan de btw-aangifte: vergeet niet om dit voor 30 april te doen!

Rutger Wetzels van AnchorMen en Alex Slatman van OBI4wan leggen uit wat Big Data precies is.  Wetzels en Slatman bieden bedrijven handige toepassingen om data in te zetten voor bedrijfsmatige doeleinden. Wat kun je met deze technieken en wat zijn de trends?

Deutsche Bank

De afgelopen weken regent het klachten van ondernemers over de handelwijze van Deutsche Bank. Vanaf 15 april 2013 ontvangen 18.000 klanten van de bank een brief waarin Deutsche Bank aangeeft niet langer de juiste bank voor hen te zijn. De bank blijft zijn particuliere klanten nog bedienen tot uiterlijk 30 november 2013, daarna moeten zij zich voor bankdiensten elders melden. Dat zijn er tweeduizend. Met 16.000 klein-zakelijke klanten worden individuele afspraken gemaakt.

De Amsterdamse advocaat Arjen Paardekooper, specialist op het gebied van bedrijfsrecht en financiering, vertelt wat je kunt doen als jouw bank je ineens krediet weigert. 

Btw-aangifte

Daarnaast is het voor de meeste ondernemers deze week weer tijd voor de btw-aangifte, die voor 30 april binnen moet zijn. In de Weekly Hangout de laatste tips. 

De hangout start om 12:00 uur en duurt tot ongeveer 12:20 uur. Meld je aan via Google + om live mee te kijken of houd dinsdag mkbservicedesk.nl in de gaten!