Word The Next Entrepreneur van 2013 en win 13.013 euro!

Lancering nieuwe editie starterswedstrijd MKB-Nederland en Rabobank

11 oktober 2013 2 minuten

Dé starterswedstrijd van MKB-Nederland en de Rabobank krijgt vanaf vandaag een vervolg: The Next Entrepreneur 2013. Bewijs dat jij de meest vernieuwende starter van dit jaar bent en win de titel en 13.013 euro.

MKB-Nederland en de Rabobank geven vandaag het startsein voor de tweede editie van The Next Entrepreneur: een ontwikkelingstraject voor startende ondernemers dat later dit jaar uitmondt in de verkiezing van de meest vernieuwende starter van Nederland. De bedoeling van The Next entrepreneur is om starters uit te dagen hun ondernemersvaardigheden te verbeteren via relevante informatie, advies, inspirerende praktijkcases en een uitgebreid netwerk. 

Van scan tot wedstrijd

Ambitieuze startende ondernemers kunnen zich vanaf vandaag aanmelden op www.thenextentrepreneur.nl. Daar kun je via een snelle scan je ondernemersvaardigheden toetsen en je registreren. Vervolgens krijg je de rest van het jaar tips en tools om je kennis en kunde verder te ontwikkelen. Durf je daarna de uitdaging aan, dan kun je vanaf 1 oktober strijden om de titel The Next Entrepreneur 2013, waar een geldbedrag van 13.013 euro aan vastzit. Vorig jaar was Annefrid Immenkamp van het Amsterdamse bedrijf ChocStar degene die er met de titel en de prijs vandoor ging. 

Eisen aan dé starter van 2013

Deze meest ambitieuze starter van 2013 onderneemt met passie en ambitie en gaat doelgericht te werk. Hij/zij onderscheidt zich met een uniek idee, plan of product, is vernieuwend, duurzaam, zet de juiste marketing- en communicatiemiddelen in en heeft een doordacht en realistisch financieringsplan voor zijn bedrijf. Hij of zij is na 1 januari 2011 gestart of is van plan dat binnen een jaar te doen.

Voorbereiding

MKB-Nederland en de Rabobank zijn vorig jaar met The Next Entrepreneur gestart om ondernemerschap te stimuleren en vooral te ondersteunen. Op dit moment haalt bijna de helft van alle starters (100.000 in 2012) het eerste lustrum niet. Startende ondernemers hebben een betere kans van slagen als zij zich gedegen voorbereiden op alle aspecten van de bedrijfsvoering en zichzelf voortdurend (willen) verbeteren. Dat is precies waarbij The Next Entrepreneur kan helpen. Dat gebeurt via social media, de website www.thenextentrepreneur.nl, www.ikgastarten.nl en de Startersdesk op MKB Servicedesk.

Procedure

Je kan je vanaf vandaag aanmelden via www.thenextentrepreneur.nl. Belangrijkste onderdeel van de inschrijving is een scan, waarmee je jezelf kan testen op verschillende aspecten van het ondernemerschap. Aan de hand van de resultaten van die scan ontvang je concrete tips en adviezen waarmee je direct aan de slag kan. Wie daarna (ook) wil meedoen aan de verkiezing, krijgt aanvullende testen voorgelegd en moet zoveel mogelijk stemmen vergaren via social media

En dan?

Een vakjury met onder anderen voorzitter Hans Biesheuvel van MKB-Nederland maakt na sluiting van de inschrijfperiode (1 oktober 2013) een eerste selectie van vijftig kandidaten. Die worden nader aan de tand gevoeld over hun ondernemersvaardigheden en de financiële onderbouwing van hun plannen. De vier die als beste uit deze ronde komen, gaan door naar de grote finale op 21 november in Utrecht. Daar zullen de vak- en een publieksjury samen gaan bepalen wie zichzelf The Next Entrepreneur 2013 mag noemen.

Hangout 

Meer weten over The Next Entrepreneur en een bedrijf starten? Kijk vandaag om half 1 naar de hangout over dit thema. Willem Overbosch van MKB Servicedesk ontvangt hierin MKB-Nederland-directeur Leendert-Jan VIsser, Rabobank-directeur bedrijven Paul Dirken en TNE-winnares van 2012 Annefrid Immenkamp. Kijk mee! 

Auteur

Lenneke Arts