Ondernemer geeft personeel een 7.7

Mkb'ers zeer tevreden over hun medewerkers

29 april 2013 1 minuten

Gemiddeld geven mkb’ers hun personeel een 7.7 als rapportcijfer. Dit cijfer is in alle branches en provincies ongeveer gelijk. Het laagste cijfer is een 7.1; het hoogste een 7.8.

Dit blijkt uit de resultaten van de vierde MKB Marktmonitor 2012/2013 van Unique in samenwerking met TNO waarin 2.330 ondernemers persoonlijk zijn geïnterviewd. 

Ook medewerkers zijn tevreden

Eerder bleek al uit het kandidatenonderzoek 2012 dat Unique uitvoerde onder 3.000 respondenten dat ook medewerkers dik tevreden zijn over hun baan. Ruim een derde van de medewerkers geeft zijn of haar baan een 7 als rapportcijfer. Overigens zijn medewerkers meer verdeeld in hun tevredenheid dan ondernemers dat zijn. Werknemers werkzaam in de ICT en techniek zijn opvallend positief. Werknemers in de productiebranche geven hun baan het laagste rapportcijfer.

Samen naar de toekomst 

Raymond Puts, algemeen directeur van Unique: “Deze positieve wederzijdse beoordeling van werkgever en werknemer biedt een goede basis om samen te werken aan de toekomst. Ik ben zeer positief gestemd over het feit dat ook alle ondernemers zo tevreden zijn over hun medewerkers, ongeacht branche of provincie. Het is belangrijk om als werkgever blijk van deze waardering te geven. In de waan van de dag wordt dat wel eens vergeten, terwijl medewerkers dat juist als enorme motivatie beschouwen. Grijp als werkgever vaker de kans om je personeel een compliment te geven.”

Het onderzoek

De MKB Marktmonitor is een grootschalig onderzoek van Unique in samenwerking met TNO waarin 2.330 ondernemers persoonlijk worden geïnterviewd. De MKB Marktmonitor is voor de vierde keer op rij uitgevoerd.