Ondernemers strijden samen tegen doemdenkers

Stichting Wereldland Nederland zoekt beste verkoper van Nederland

23 mei 2013 1 minuten

De ontevredenheid van Nederlanders groeit, vooral die over het maatschappelijke, economische en politieke klimaat van ons land. Ondernemers, verenigd in de stichting Wereldland Nederland, willen daar een stokje voor steken.

Nederlanders het vertrouwen in Nederland teruggeven, dat is de missie van stichting Wereldland Nederland. Tientallen bedrijven hebben de handen ineengeslagen om dit te bereiken, want ook al groeit de ontevredenheid van Nederlanders: het gaat helemaal niet zo slecht met ons land. We staan op de vijfde plaats van de meest concurrerende economieën ter wereld, zijn thuisland van vooraanstaande multinationals en scoren hoog op de 'lijstjes' ten opzichte van andere landen. Volgens de stichting reden genoeg om trots te zijn op Nederland.

Steun van ondernemersverenigingen

Het iniatief krijgt steun van ondernemersverenigingen MKB-Nederland en VNO-NCW. Beide organisaties vinden dat er nog altijd genoeg reden is voor optimisme en vertrouwen. Met de brochure 'Nederland moet weer gaan verdienen' gaven ze samen met LTO-Nederland een advies aan de politiek, media en kiezers over de manier waarop Nederland er binnen vijf jaar sterker, duurzamer en gezonder voor kan staan.