Afrikaanse economieën groeien gemiddeld 5 procent per jaar

Buitenlandse investeringen nemen sterk toe
In 2015 zal voor 54 miljard euro in de Afrikaanse landen onder de Sahara worden geïnvesteerd, dat was in 2012 nog 37,7 miljard euro. Mede dankzij deze toegenomen interesse van investeerders gaan de economieën hier de komende jaren met gemiddeld 5 procent per jaar groeien. Dat blijkt uit het meest recente Afrika Pulserapport van de Wereldbank.
Op zoek naar zakenpartners in het buitenland?
Klik hier
Kijk naar het gratis webinar
Naar MijnMKB
Meer weten over internationaal ondernemen?
Klik hier
Download het gratis e-book
Naar MijnMKB
Benieuwd naar alle mkb-trends van 2013?
Klik hier
Bekijk het overzicht
Naar MijnMKB
De groei wordt voor 60 procent veroorzaakt door toegenomen consumptie. In de regio onder de Sahara is een grote middenklasse aan het ontstaan van honderden miljoenen mensen. Zij hebben behoefte aan van alles en verdienen ook een inkomen waarmee zij meer kunnen dan alleen eerste levensbehoeften aanschaffen.
 
"Er is behoefte aan supermarkten, aan bouwmarkten, horeca, noem maar op", zegt ondernemer en investeerder Raymond Hasselerharm in de Weekly Hangout. "Chinezen springen al volop in dit gat, wij moeten niet achterblijven."
 

Partners over de grens

Ondernemen in Afrika is een van de mkb-trends voor 2013. In navolging van de BRIC-landen (Brazilië, Rusland, India, China) is Afrika een opkomende markt. 
 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Ondernemers zien kansen in Afrika

Ondernemen in ontwikkelingslanden wint aan populariteit
Het Afrikaanse continent is bij ondernemers het meest in trek als je hen vraagt naar het land waar ze het liefst aan de slag zouden gaan....

Overheid steunt ondernemers die willen investeren in opkomende markten

Finance for International Business
Zie jij als ondernemer kansen in China, India, Vietnam, Colombia of Zuid-Afrika? Je kunt financiële steun krijgen van de overheid via de op 15 juli...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten