Wie wordt de Jong-MKB-er van het jaar?

Jong MKB-voorzitter Tatjana Sormaz vertelt

16 mei 2013

Jong MKB organiseert de Jong MKB'er van het jaar-verkiezing: een wedstrijd voor de beste startende ondernemer. De vereniging biedt een netwerk en ondersteuning aan de ondernemers.

Jong MKB is er niet alleen voor jongeren, vertelt voorzitter Tatjana Sormaz, zelf eigenaresse van een reclamebureau. "De een begint al met ondernemen op zijn twintigste, de ander werkt misschien eerst twintig jaar in loondienst. Het gaat om hoe lang je ingeschreven staat bij de Kamer van Koophandel, niet om leeftijd."

Netwerk en informatie

De vereniging wil die beginnende ondernemers ondersteunen. "Wij bieden startende ondernemers een netwerk en informatie. Erg belangrijk nu het economisch niet zo goed gaat. Ik heb er zelf ook heel veel aan gehad om met andere ondernemers te kunnen praten over hoe je dingen moet aanpakken", vertelt voorzitter Sormaz.

Om de startende ondernemer in het zonnetje te zetten, organiseert Jong MKB elk jaar de Jong MKB-er van het jaar-verkiezing. In de verschillende regio's zijn in april of mei voorrondes gehouden. Ondernemers worden geselecteerd op hun onderscheidend vermogen, milieubeleid, maatschappelijke betrokkenheid, winstgevendheid en strategie-ontwikkeling.  Op 21 juni is in Rotterdam de finale van de verkiezing.