Finalisten Jong Ondernemen zijn bekend

De beste mbo- en hbo-studentenbedrijven

22 oktober 2013 1 minuten

Uit meer dan 1300 studentenbedrijven zijn op 15 mei tien finalisten geselecteerd, vijf uit het mbo en vijf uit het hbo. Op 10 juni gaan zij in het Amsterdamse DeLaMar-theater de strijd met elkaar aan om mbo- of hbo-studentenbedrijf van het jaar te worden.

Het Jong Ondernemen Onderwijsprogramma heeft dit schooljaar meer dan 13.000 studenten kennis laten maken met het starten van een bedrijf. Zij hebben marktonderzoek gedaan, een ondernemingsplan geschreven en aandelen verkocht om hun product echt de markt op te brengen. De beste ondernemingen strijden voor de titel mbo- of hbo-studentenbedrijf van het jaar.

Halve finale

Woensdag was het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam toneel voor de halve finale. Tien mbo-bedrijven en tien hbo-bedrijven werden beoordeeld op hun ondernemingsplan, halfjaarverslag, bedrijfspitch en de uitwerking van een case. In beide groepen zijn vijf finalisten geselecteerd.

Jurylid Jacqueline Zuidweg, bestuurslid van Jong Ondernemen en Zakenvrouw van het Jaar 2012, was onder de indruk. "Er zit enorm veel ondernemerschap onder deze jongeren!"

De winnende bedrijven gaan verder op Europees niveau. Ondernemen stopt immers niet bij de grens. De hbo-winnaar mag Nederland vertegenwoordigen op de finale in het BelgischeLuik, het winnende mbo-bedrijf gaat naar Londen. 

De mbo-finalisten

De hbo-finalisten

Auteur

Marlou Visser