Drie ministers en Koningspaar mee op missie Duitsland

Economische missie naar zuidelijke deelstaten

29 november 2013 1 minuten

Ministers Frans Timmermans (Buitenlandse Zaken) Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) en Jet Bussemaker (Onderwijs) vergezellen koning Willem-Alexander en koningin Máxima op hun bezoek aan Duitsland, dat 3 en 4 juni plaatsvindt. Gelijk met het kennismakingsbezoek gaat er een economische missie naar zuid Duitsland.

Timmermans sluit aan bij de kennismakingsbijeenkomst in Berlijn met bondskanselier Angela Merkel en president Joachim Gauck, Ploumen en Bussemaker maken deel uit van de economische missie naar de zuidwestelijke deelstaten Hessen en Baden-Württemberg. Het Koningspaar sluit op enkele onderdelen van de missie aan.

Handelspartner

Duitsland is Nederlands belangrijkste handelspartner. De zuidelijke deelstaten Hessen, Baden-Württemberg en Beieren kennen een lage werkloosheid, de hoogste koopkracht en een sterk op kennis en innovatie gerichte economie. Daar kunnen de Nederlandse topsectoren goed aansluiting bij vinden.

Wil je meer weten over ondernemen in Duitsland? Op 18 juni organiseert MKB Servicedesk in samenwerking met TNT Express een webinar over dit onderwerp.

Auteur

Marlou Visser