MKBuzz begint ondernemerschapstour langs scholen en onderwijsinstellingen

Met passie voor ondernemerschap het onderwijsland door

27 juni 2013 1 minuten

De MKBuzz begint volgende week aan de 'passie voor ondernemerschap' tour, waarbij scholen, onderwijsinstellingen en bedrijventerreinen uit het hele land ondernemersles krijgen in de Amerikaanse schoolbus van MKB Servicedesk. De eerste stop: ROC Mondriaan in Den Haag.

Met de MKBuzz willen MKB Servicedesk en stichting Jong Ondernemen studenten de kans geven om kennis te maken met (jong) ondernemerschap. Vanuit deze oranje Amerikaanse schoolbus krijgen de jongeren 'ondernemersles' van ervaren ondernemers en banken en leren ze de ondernemer in zichzelf kennen.

De MKBuzz in Den Haag

Donderdag 23 mei krijgt de eerste school de MKBuzz op bezoek: ROC Mondriaan in Den Haag. Tussen 8.30 en 11.00 uur staat de bus op de locatie aan de Aspasialaan, tussen 11.30 en 14.00 uur aan de Koningin Marialaan en tussen 14.30 en 17.00 uur aan het Leeghwaterplein. Enthousiaste, ervaren, lokale ondernemers vertellen de studenten op deze dag over hun bedrijf en over hun passie voor ondernemerschap. Aansluitend kunnen de leerlingen hun ondernemersvragen afvuren op de sprekers en leren ze via opdrachten, challenges en een quiz meer over ondernemerschap.

Bekende ondernemers in de MKBuzz

Lokale ondernemers dragen hun steentje bij door hun verhaal te doen in de MKBuzz. Onder meer Geert Verhoef van F.A.S.T. Surfdorp - genomineerd voor de Den Haag Marketing Aanmoedigingsprijs, Robert de Lange van de Nederlandse stichting Lucca Leadership en Pim Hielkema van Hielkema Schadeherstel doen hun verhaal in de MKBuzz.