Ondernemer richt zich op online toekomst

Top 5 downloads MijnMKB

21 mei 2013

Wat leeft er bij ondernemers op dit moment? Online ondernemen rukt op. Daarnaast zijn ondernemers bezig met financiering en internationale kansen. Dat blijkt uit een analyse van het aantal downloads in MijnMKB van afgelopen maand.

Top 5 MijnMKB downloads afgelopen maand

1. E-book Eerste hulp bij Social media

2. Whitepaper Mijn website klaar voor de toekomst

3. Sjabloon Ondernemingsplan

4. E-book Eerste hulp bij Online ondernemen

5. Business Guide Polen

Social media staat al een paar maanden hoog op de agenda van ondernemend Nederland. Opvallend was vooral de score van het nieuwe whitepaper Mijn website klaar voor de toekomst, boordevol praktische tips om je online visitekaartje toekomstbestendig te maken. Het sjabloon Ondernemingsplan blijft ook een populaire download, evenals het e-book Eerste hulp bij Online ondernemen. Internationaal gezien lag de focus op Polen, maar ook de Business Guide Turkije, de Business Guide Duitsland en het e-book Eerste hulp bij Online ondernemen stonden in de top 10. Ook financiering blijft een issue voor de ondernemer. Het e-bookEerste hulp bij Financiering en het whitepaper Financieringsvormen en regelingen deden het wederom goed.

Hoogtepunten afgelopen week

Afgelopen week waren er flink wat hoogtepunten voor ondernemers op de website van MKB Servicedesk. We waren onder andere aanwezig op de Week van de Ondernemer in Arnhem en hadden twee online uitzendingen vanaf ons hoofdkantoor in Utrecht. Heb je het gemist? Geen nood, je kunt de uitzendingen volledig terug kijken. Een overzicht:

Auteur

Raphael Klees