Multisectorale handelsmissie Duitsland voor starters

vrijdag 24 mei eindigt de inschrijving voor de missie

30 juli 2013 1 minuten

Doe jij mee aan het programma Starters International Business en wil je van 24 tot 28 juni mee op handelsreis naar Duitsland? Meld je dan voor 24 mei aan.

Duitsland is met afstand de belangrijkste exportbestemming voor Nederland. Ruim de helft van de Nederlandse goederenexport naar Duitsland betreft producten die in Nederland zijn geproduceerd. Interessante sectoren voor de Nederlandse uitvoer naar Duitsland zijn onder meer: ICT (software, applicaties etc.), detailhandel, transport en logistiek en agrofood.

Programma

De missie bezoekt de steden Düsseldorf en Frankfurt. In beide steden worden voor de deelnemers individuele afspraken gemaakt met mogelijke zakenrelaties. Tevens worden netwerkevenementen en collectieve bezoeken aan relevante organisaties georganiseerd.

Voorafgaand aan de missie wordt voor de deelnemers een workshop gehouden over zakendoen in Duitsland. Circa een maand na afloop van de missie wordt een evaluatiebijeenkomst gehouden.

Deelname

Deelname staat open voor bedrijven die op dit moment

  • een SIB-traject volgen,

  • een SIB-traject hebben afgerond,

  • of, na een positief intakegesprek met een SIB-adviseur, het traject gaan starten.

Aan deze missie kunnen maximaal 15 bedrijven deelnemen. De kosten van deelname bedragen 450 euro (excl. btw) per deelnemend bedrijf. Reis- en verblijfkosten en andere individuele kosten zijn voor eigen rekening.

Auteur

Marlou Visser