"Mijn deelname aan TNE heeft me geholpen kritisch te kijken naar mijn businessplan"

Winnares van The Next Entrepreneur 2012 test haar starterskwaliteiten opnieuw

11 oktober 2013 2 minuten

Het traject van inschrijving tot finale heeft een 'aanzienlijke bijdrage geleverd aan de persoonlijke ontwikkeling als ondernemer' van Annefrid Imenkamp van CHOCSTAR. Dat vertelt ze een jaar na het winnen van de titel The Next Entrepreneur 2012.

Annefrid Imenkamp van CHOCSTAR won vorig jaar de verkiezing voor de beste startende ondernemer van 2012: The Next Entrepreneur.

Hoe is het nu met...

De start van de tweede editie van de wedstrijd vormt een mooi moment voor de ondernemer achter de 'Ben & Jerry's van de chocolade' om terug te kijken op haar deelname. "De deelname aan het traject van The Next Entrepreneur heeft me het afgelopen jaar houvast geboden en me op een positieve manier verplicht om planmatig te werk te gaan, om kritisch te blijven kijken naar mijn initiële businessplan en om de financiële zaken goed op orde te houden." Imenkamp legt uit dat ze daardoor niet alleen veel beter bewust is van haar eigen bedrijf, maar ook van haar eigen kwaliteiten, onderscheidend vermogen en leerpunten als ondernemer. 

Scan 2013

En nog steeds heeft ze haar leerpunten, blijkt als ze The Next Entrepreneur scan 2013 doet. "Ik had vorig jaar een hogere score geloof ik," lacht ze bij het zien van haar totaalscore van 67 procent. Met haar businessplan scoort ze 55 procent van de punten, op het gebied van MarCom 85 procent, op financieel vlak 86 procent en qua onderscheidend vermogen 67 procent.

Samenwerken en informatie delen

Wat Imenkamp leuk vindt aan The Next Entrepreneur is dat je veel kennis en ervaringen kunt delen met andere ondernemers. "Ik geloof sterk in samenwerken en het delen van informatie en ervaringen op zowel persoonlijk als zakelijk gebied. The Next Entrepreneur biedt daar een mooi platform voor, met veel gratis kennis, de mogelijkheid om ervaringen te delen en gebruik te maken van middelen die je kunnen helpen bij het ondernemen."

Geen lening, maar eigen kracht

En ze heeft iets bewezen met haar deelname, weet ze. "Met behulp van deze verkiezing heb ik de kans gekregen te laten zien dat het ook op een andere manier kan en dat je niet persé investeerders en grote leningen van banken nodig hebt. Ook vanuit je eigen kracht, passie en overtuiging en door slim gebruik te maken van je eigen netwerk, kun je een succesvol bedrijf opbouwen."

Persoonlijke ontwikkeling

Het winnen van de titel The Next Entrepreneur 2012 is erg belangrijk geweest voor Imenkamp en voor haar bedrijf CHOCSTAR. "Zowel op zakelijk als persoonlijk vlak," vult ze aan. "De award heeft me de bevestiging gegeven dat ik op de goede weg zit met mijn bedrijf en concept: een mooie motivatie. Het totale traject van inschrijving tot finale is een leerzame ervaring geweest en heeft een aanzienlijke bijdrage geleverd aan mijn persoonlijke ontwikkeling als ondernemer."

Naamsbekendheid in de media

Daarbij heeft het haar veel aandacht in de media gegeven. "Dat is heel goed geweest voor de naamsbekendheid, geloofwaardigheid en betrouwbaarheid van CHOCSTAR en ik hoop dat ik als The Next Entrepreneur door het delen van mijn ervaringen en het plezier dat ik beleef aan ondernemen, andere mensen weet te motiveren om óók te starten met ondernemen." 

Auteur

Lenneke Arts