Minder regeldruk voor Nederlandse ondernemers in Duitsland

Duitse en Nederlandse regering halen banden aan

24 mei 2013 1 minuten

Bij een topontmoeting van Duitse en Nederlandse ministers, onder wie premier Mark Rutte en bondskanselier Angela Merkel, zijn de banden tussen Nederland en Duitsland nog eens aangehaald. Er is afgesproken om de regeldruk voor bedrijven te verminderen.

De leiders spraken elkaar bij een topontmoeting in Kleef, net over de grens bij Nijmegen. Duitsland had acht bewindslieden afgevaardigd, Nederland zeven. Het was de eerste keer dat er zo'n overleg plaatsvond tussen Nederland en Duitsland. Rutte en Merkel noemden het overleg allebei heel belangrijk.

Handelspartners

Duitsland is Nederlands belangrijkste handelspartner. In 2012 exporteerde Nederland voor 87 miljard euro naar onze oosterburen, Duitsland exporteerde voor 71 miljard euro naar Nederland. Nederland is daarmee de vierde handelspartner voor Duitsland.

De Duitse economie presteert momenteel beter dan de Nederlandse. Wat premier Rutte van Duitsland wil overnemen, is hechtere samenwerking tussen kennisinstituten, het bedrijfsleven en de overheid. 

Webinar

Wil jij ondernemen in Duitsland? Kijk dan op 18 juni mee naar het webinar over dit onderwerp. Met tips en ervaringen van Nederlandse ondernemers die succes hebben bereikt op de Duitse markt.

Schrijf je in en kijk mee!

Auteur

Marlou Visser