Informatiebijeenkomst mobiliteitsbudget

Laat je personeel slim werken en slim reizen

30 juli 2013 1 minuten

Wil jij je personeel slim laten werken en slim laten reizen met een mobiliteitsbudget, maar weet je niet precies wat de mogelijkheden zijn en hoe je het praktisch kunt invullen? Kom dan naar de bijeenkomst bij Capgemini in Utrecht.

In dit artikel

Tijdens deze bijeenkomst krijgt u meer informatie over de mogelijkheden van het mobiliteitsbudget en (vooral) over de praktische invulling ervan. Dat gebeurt aan de hand van het rapport Slim reisbeleid in de praktijk van de werkgroep Mobiliteitsbudget van de B50, dat op 27 maart 2013 in het bijzijn van minister Melanie Schultz van Haegen (IenM) werd gepresenteerd.

Varianten

Werkgroepvoorzitter Monique Verhoef (ANWB) begint de bijeenkomst met een plenaire introductie over mobiliteitsbudgetten. Welke varianten bestaan er? Welke prikkels en motieven spelen mee bij de invoering? En wat gebeurt er al op het gebied van de budgetten?

Na het verhaal van Verhoef wordt verder ingezoomd op de praktijk. In het rapport Slim reisbeleid in de praktijk staan tien voorbeelden centraal van (grote en kleine) bedrijven die een (vorm van) mobiliteitsbudget hebben ingevoerd. 

Casussen

Tijdens de bijeenkomst Mobiliteitsbudget worden vier van deze tien casussen uitgelicht: Capgemini, HEVO, BMC en SNS Reaal. De bedrijven leggen uit hoe het invoeren van een mobiliteitsbudget bij hen concreet is verlopen, wat het heeft opgeleverd en tegen welke obstakels ze zijn aangelopen. U kunt van hen leren en hoeft vooral het wiel niet opnieuw uit te vinden.

De bijeenkomst is speciaal voor werkgevers uit het mkb en van grotere bedrijven. 

Aanmelden voor de bijeenkomst kan via een mail aan Jaco Pieper.

Auteur

Marlou Visser