MKB Servicedesk-directeur Willem Overbosch in Zakendoen met

Actuele ondernemerszaken op BNR Nieuwsradio

30 september 2013 1 minuten

Willem Overbosch spreekt in BNR's Zakendoen met over actuele ondernemerszaken. De uitzending vindt plaats vanuit de Malietoren in Den Haag.

Zakendoen met wordt donderdag 30 mei weer uitgezonden vanuit de Malietoren in Den Haag. Willem Overbosch bespreekt onderwerpen die ondernemers bezighouden. Gebaseerd op ondernemersvragen over de afgelopen maand. Weten welke trends voor jou van belang zijn, ga dan naar de MKB Barometer en doe de scan.

De onderwerpen in deze uitzending:

  1. Ondernemers ervaren nog altijd veel problemen bij het regelen van krediet bij de bank. Ze spreken van een weinig ondernemende houding van de banken. En de kredieteisen worden weer verder aangescherpt. Wat zijn de klachten van ondernemers en welke alternatieven worden steeds volwassener opties?

  2. Onder welke cao valt mijn onderneming en moet ik dan altijd voldoen aan de voorwaarden die in deze cao zijn opgenomen? Ondernemers ervaren hun cao steeds vaker als een last. De cao is ‘duur’. Dus ook hier is de wens om te snijden in de kosten. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, inhoeverre kan je onder je cao uit? En moet je eigenlijk wel deelnemen aan een bepaalde cao?

  3. Starters zoeken naar meer zekerheden en zoeken steeds vaker samenwerking met andere zelfstandigen. Wat zijn dan de mogelijkheden? En opmerkelijk in dit verband is dat starters steeds vaker kiezen voor overname van een bestaand bedrijf. Een slimme zet want de overlevingskans is veel groter: 96 procent van de overnemers is na vijf jaar nog actief, van de starters met een nieuw bedrijf is dit 50 procent.

Zakendoen met wordt donderdag 30 mei uitgezonden op BNR Nieuwsradio tussen 12:00 en 14:00. Willem Overbosch is te gast tussen 13:15 en 13:30.

Auteur

Bertjan Mol