Willem Overbosch over kredietverlening door banken

MKB Servicedesk-directeur te gast bij BNR Zakendoen Met

04 juni 2013 1 minuten

Luister het interview van BNR Nieuwsradio met MKB Servicedesk-directeur Willem Overbosch terug. Wat zijn op dit moment de belangrijkste onderwerpen voor ondernemers?

Wil je weten welke trends voor jou van belang zijn, ga dan naar de MKB Barometer en doe de scan.

De onderwerpen in deze uitzending:

  1. Ondernemers ervaren nog altijd veel problemen bij het regelen van krediet bij de bank. Ze spreken van een weinig ondernemende houding van de banken. En de kredieteisen worden weer verder aangescherpt. Wat zijn de klachten van ondernemers en welke alternatieven worden steeds volwassener opties?

  2. Onder welke cao valt mijn onderneming en moet ik dan altijd voldoen aan de voorwaarden die in deze cao zijn opgenomen? Ondernemers ervaren hun cao steeds vaker als een last. De cao is ‘duur’. Dus ook hier is de wens om te snijden in de kosten. Maar is dat eigenlijk wel mogelijk, inhoeverre kan je onder je cao uit? En moet je eigenlijk wel deelnemen aan een bepaalde cao?

  3. Starters zoeken naar meer zekerheden en zoeken steeds vaker samenwerking met andere zelfstandigen. Wat zijn dan de mogelijkheden? En opmerkelijk in dit verband is dat starters steeds vaker kiezen voor overname van een bestaand bedrijf. Een slimme zet want de overlevingskans is veel groter: 96 procent van de overnemers is na vijf jaar nog actief, van de starters met een nieuw bedrijf is dit 50 procent.