‘En nu laat ik mijn baard staan’ beste Managementboek van 2007

Leen Zevenbergen inspireert ondernemers

16 februari 2010 2 minuten

‘En nu laat ik mijn baard staan’ van Leen Zevenbergen is op het jaarlijkse managementboekengala uitgeroepen tot het beste managementboek van 2007. Tijdens een feestelijke bijeenkomst in de Rode Hoed georganiseerd door managementboek.nl, werd door juryvoorzitter Rudy Kor de winnaar bekendgemaakt. De jury noemde het boek ‘persoonlijk geschreven, praktisch en inspirerend en passend bij de tijdsgeest.

Ook de bijzondere vormgeving werd geprezen. De ondertitel had ook kunnen zijn: ‘Tien tips voor de manager die plezier wil hebben, die wil spelen, dromen, innoveren, ontroeren, ondernemen, spetteren, genieten, sprankelen en inspireren.’, aldus het juryrapport.

Over het boek

Leen Zevenbergen is niet het type leider dat meteen met z’n vuist op tafel slaat. Maar in En nu laat ik mijn baard staan geeft hij aan dat het anders moet.Als leidinggevende en inspirator ontwikkelde Leen Zevenbergen een geheel eigen visie op de noodzaak van Creatief Ondernemen en Sprankelend Inspireren. Met zijn reputatie als mensenmanager en ‘great communicator’ is Zevenbergen in staat om de urgentie aan te geven voor de herwaardering van Creatief Ondernemen en Sprankelend Inspireren, afgekort cosi. così is Italiaans en betekent: zo. En zo gaan we het dus doen.

Het boek is in woord en beeld zo verfrissend en speels vormgegeven dat u tijdens het lezen en kijken denkt: zo leuk en spannend kan werken dus ook zijn! En met die ondernemingszin komen innovatieve ideeën en praktijken tot stand.

Over de auteur

Zevenbergen was oorspronkelijk accountant, maar werd met de oprichting van Bolesian ondernemer. Hij leidde bedrijven als Everex, Trendsoft en Electrogig, werd president van rcc (Roccade) en directievoorzitter van Origin. In 2000 richtte hij Escador op. Voor Raden van Bestuur van grote ondernemingen is hij met zijn team een denktank, klankbord, coach en initiator geworden. Daarnaast was hij partner bij investeringsmaatschappijen en ondernemer met een onstuitbare stroom initiatieven.

Meer over het boek 'En nu laat ik mijn baard staan' vind je hier.