Duitse economie groeit wél in 2013

Centrale bank verwacht plus van 0,3 procent

22 oktober 2013 1 minuten

De Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan verwacht, maar Duitsland kent nog wel economische groei. De Bundesbank verwacht dit jaar een plus van 0,3 procent. Voor 2014 wordt bij onze oosterburen een economische groei van 1,5 procent voorspeld.

De Bundesbank heeft de verwachtingen wel iets naar beneden moeten bijstellen. Dit komt door de onzekere economische situatie in de rest van de eurozone. Toch verwacht Bundesbankpresident Jens Weidmann dat de bodem van de crisis wel is bereikt.

Om de Europese economie  vooruit te helpen, en om het eigen imago te verbeteren, heeft Duitsland een miljard euro uitgetrokken om het mkb in Spanje van leningen te voorzien. Ook Portugal en Griekenland hebben interesse in de Duitse leningen.

Nederland krimpt

De Nederlandse economie staat er minder goed voor dan de Duitse. Voor 2013 wordt een krimp verwacht van 0,8 procent. In 2014 moet de economie volgens De Nederlandsche Bank weer met 0,5 procent gaan groeien. Deze verwachtingen zijn minder positief dan een kwartaal eerder.

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Auteur

Marlou Visser