Nek-aan-nek-race tussen finalisten Studentenbedrijf van het jaar

Hbo- en mbo-finalisten pitchen hun plan tijdens nationale finale

11 oktober 2013 2 minuten

Vijf studentenbedrijven van het mbo en vijf studentenbedrijven van het hbo hebben vandaag in het DeLaMar Theater hun plan gepitcht voor de vakjury. Het resultaat? Een nek-aan-nek-race.

Een spannende finale in het DeLaMar Theater in Amsterdam vandaag.

Finalisten mbo

Bij de mbo-finale bijt Bloomer het spits af, met een houten bloemenhouder met glazen reageerbuisjes die naar smaak uitbreidbaar is. De enthousiaste mannen van S-Charger krijgen een staande ovatie van de vakjury om hun gelikte presentatie over hun draadloze oplader. Verder is daar de duurzame, verantwoorde onderneming van Tussen(haak)jes van zes meiden die 'superoma's' aan het werk hebben gezet om gehaakte woonaccesoires te maken. De ondernemers achter Lazy Lace hebben een ander doel: veters strikken overbodig maken, dankzij elastische veters met een zachte knoop. De dames van Zesdesign sluiten af met hun innovatieve, modulaire bloembakken. 

Finalisten hbo

De tas 'Bag-UP' is het eerste product dat wordt gepresenteerd in de hbo-finale. De internationale studenten van de hogeschool hebben een tas ontworpen die als rugzak én handas gebruikt kan worden. Daarna is het de beurt aan de mannen van de Compatree, die hét antwoord hebben op een Tabletschouder en een Tabletarm: een tabletstand van oude bureaulampen. Strak en opvallend was de presentatie over de QuichFlame van Freshmen. Bedoeld om gemakkelijk een vuurtje te stoken in je vuurkorf of openhaard, zo vertelt de adjunct-directeur van het bedrijf. Fietsend je telefoon opladen, kan met de USB Cycle van het gelijknamige studentenbedrijf. Niet alleen handig, ook reuze gezond, weten de ondernemers achter het product: 'Het stimuleert je om meer te fietsen.' Hekkensluiter is de Zeeuwse Belle Company, met hun heuse Zeeuwse fietsbel 'Belle Knoppe'. Deze studenten hebben een omzet van 70.000 euro gerealiseerd.

Winnaar

Na de pitches is het tijd voor de vakjury om te overleggen. Houd onze website in de gaten voor de winnaar.