"Duitsland wordt een wereldmacht maar de euro verdwijnt"

Trendwatcher Adjiedj Bakas is dinsdag te gast in het webinar
Een veranderende behoefte aan energie en grondstoffen, de opkomst van Azië als leidende economische wereldmacht en het onvermijdelijke einde van de euro. Dat zijn slechts enkele voorspellingen die trendwatcher Adjiedj Bakas voor Duitsland doet.
Wat zijn de trends voor 2013?
Klik hier
Download een overzicht
Naar MijnMKB
Meekijken naar het webinar?
Klik hier
Meld je aan!
Lees verder
Meer weten over Duitsland?
Klik hier
Download de business guide
Naar MijnMKB
Duitsland wordt steeds meer een wereldmacht, voorspelt trendwatcher Bakas in zijn Duitstalige boek Deutschland rechnet ab dat binnenkort uitkomt. Hij voorziet het einde van de euro en de opkomst van de supermark, die ook in Nederland zal gelden. Duitsland zal ook veel meer zaken gaan doen met Azië dan met Europa, voorspelt Bakas.
 

Kansen zien

Dat onze belangrijkste handelspartner zich meer op Azië gaat richten terwijl Nederland al in een recessie zit, hoeft geen bedreiging te zijn. Bakas ziet de crisis vooral als een periode van kansen. "Een vlieger stijgt op dankzij tegenwind." Hij ziet vooral kansen in samenwerking, verschillende bedrijven die samen tot innovatieve nieuwe dingen komen.

 
In het webinar Verover Nieuwe Markten: Duitsland legt Bakas uit welke kant het opgaat met Nederland en Duitsland en voorspelt hij waar Nederlandse ondernemers in Duitsland succesvol kunnen worden. Zelf wil hij ook de Duitse markt veroveren. Hij brengt binnenkort het Duitstalige boek uit en is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ook te boeken voor Duitsgesproken lezingen. 
 

Topsectoren

Daarnaast zijn in het webinar twee ondernemers te gast die hun sporen hebben verdiend in de belangrijkste Nederlandse sectoren voor Duitsland. 
 
  • Jos van Mil is directeur van Greenco, het bedrijf achter de snoeptomaat. Veel bedrijven in de agrofoodsector exporteren een heel groot deel van hun producten naar Duitsland, voor Greenco is dat niet anders. 
  • Ton Kemperink is directielid bij Bons & Evers, een bedrijf in de maakindustrie. Zij maken messing onderdelen die onder meer in de autoindustrie onmisbaar zijn.
  • Philip Hess, directeur van Senz Umbrellas verovert met zijn innovatieve stormvaste paraplu de wereld. Hij is de tweede winnaar van de MKB Export Award. 
 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Adjiedj Bakas over trends in webinar Duitsland

Kijken? Meld je aan via MijnMKB
In dit webinar ben je in een uur tijd op de hoogte van de actuele ontwikkelingen in Duitsland. Inspirerende ondernemers Adjiedj Bakas, Jos van Mil,...

Duitse economie groeit wél in 2013

Centrale bank verwacht plus van 0,3 procent
De Nederlandse economie krimpt dit jaar harder dan verwacht, maar Duitsland kent nog wel economische groei. De Bundesbank verwacht dit jaar een plus...

"We moeten onze voorsprong op Duitsland nú inzetten"

Ondernemer in Beeld - Nico Verspaget van Quadia
"Toen wij acht jaar geleden begonnen, wilden veel bedrijven iets met video op internet doen, maar ze wisten niet hoe ze dat konden aanpakken. Wij...

Praat met ons mee op

MKB Servicedesk
Postadres
Postbus 40273
3504 AB Utrecht

Bezoekadres:
Reactorweg 9a
3542 AD Utrecht
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten