"Duitsland wordt een wereldmacht maar de euro verdwijnt"

Trendwatcher Adjiedj Bakas is dinsdag te gast in het webinar

22 oktober 2013

Een veranderende behoefte aan energie en grondstoffen, de opkomst van Azië als leidende economische wereldmacht en het onvermijdelijke einde van de euro. Dat zijn slechts enkele voorspellingen die trendwatcher Adjiedj Bakas voor Duitsland doet.

Duitsland wordt steeds meer een wereldmacht, voorspelt trendwatcher Bakas in zijn Duitstalige boek Deutschland rechnet ab dat binnenkort uitkomt. Hij voorziet het einde van de euro en de opkomst van de supermark, die ook in Nederland zal gelden. Duitsland zal ook veel meer zaken gaan doen met Azië dan met Europa, voorspelt Bakas.

Kansen zien

Dat onze belangrijkste handelspartner zich meer op Azië gaat richten terwijl Nederland al in een recessie zit, hoeft geen bedreiging te zijn. Bakas ziet de crisis vooral als een periode van kansen. "Een vlieger stijgt op dankzij tegenwind." Hij ziet vooral kansen in samenwerking, verschillende bedrijven die samen tot innovatieve nieuwe dingen komen.

In het webinar Verover Nieuwe Markten: Duitsland legt Bakas uit welke kant het opgaat met Nederland en Duitsland en voorspelt hij waar Nederlandse ondernemers in Duitsland succesvol kunnen worden. Zelf wil hij ook de Duitse markt veroveren. Hij brengt binnenkort het Duitstalige boek uit en is in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk ook te boeken voor Duitsgesproken lezingen. 

Topsectoren

Daarnaast zijn in het webinar twee ondernemers te gast die hun sporen hebben verdiend in de belangrijkste Nederlandse sectoren voor Duitsland. 

  • Jos van Mil is directeur van Greenco, het bedrijf achter de snoeptomaat. Veel bedrijven in de agrofoodsector exporteren een heel groot deel van hun producten naar Duitsland, voor Greenco is dat niet anders. 

  • Ton Kemperink is directielid bij Bons & Evers, een bedrijf in de maakindustrie. Zij maken messing onderdelen die onder meer in de autoindustrie onmisbaar zijn.

  • Philip Hess, directeur van Senz Umbrellas verovert met zijn innovatieve stormvaste paraplu de wereld. Hij is de tweede winnaar van de MKB Export Award. 

Bespaar nu 30.000 euro op transportkosten!

Zie jij ook kansen in het buitenland? Doe mee met MKB Export Award en win de hoofdprijs. Met de MKB Export Award zet je jouw bedrijf op de wereldkaart en geef je jouw internationale ambities een vliegende (door)start. Je maakt kans op vervoer van pakjes en vracht ter waarde van 30.000 euro van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL en een taalcursus bij de nonnen in Vught.

Auteur

Marlou Visser