Hangout met Danny Mekic en Hans Biesheuvel

Wat heb jij als ondernemer aan cloud computing?

28 juni 2013 1 minuten

Live vanaf de Week van de Ondernemer in Breda: Hangout met internetexpert Danny Mekic en MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel over cloud computing. Wat kan jij allemaal uit de cloud halen?

Waar blijven je gegevens als je ze opslaat in de cloud? En wie is dan officieel de eigenaar? Op dit soort vragen geeft Danny Mekic antwoord in de hangout over cloud computing. En wat biedt deze nieuwe technologie ondernemers? Daarover spreekt presentator Bertjan Mol met MKB-Nederland-voorzitter Hans Biesheuvel.

Malieveld

En Hans Biesheuvel spreekt zich uit over het ondernemersklimaat in Nederland. De voorzitter van MKB-Nederland is 'getergd' omdat volgens hem de ondernemer veel te weinig ruimte krijgt. Hij refereert direct aan het rapport van de Commissie Van Dijkhuizen over de versimpeling van het belastingstelsel. Luister het radiofragment, opgenomen tijdens de Week van de Ondernemer in Breda.

De rekening voor dat plan wordt te veel bij de ondernemer gelegd aldus Biesheuvel. Zo worden ondernemers gekort op de loonsaftrek en verdwijnen de startersaftrek en zelfstandigenaftrek. En de BTW zou met 2 procent omhoog gaan.

De politiek reageert overwegend positief op dit voorstel. Volgens Biesheuvel heeft politiek Den Haag geen enkel benul van het belang van het mkb voor de economie. Daarom overweegt Biesheuvel een grote 'ondernemersactie' op het Mailieveld deze zomer.