"Juist nu kunnen ondernemers veranderen en innoveren"

E-paper: Kansen voor ondernemers

24 juni 2013 1 minuten

"De pessimist ziet de recessie vooral als obstakel. Maar veranderen en innoveren doe je op het scherp van de snede. De recessie biedt dan ook kansen en die moeten we met beide handen aangrijpen. Juist nu." Dat schrijft MKB Servicedesk-directeur Willem Overbosch in het voorwoord van het e-paper Kansen voor ondernemers van de Pulse Media Group.

In dit e-paper lees je onder meer over de werkplek van de toekomst, online boekhouden versus Excel, het nieuwe reizen voor ondernemers, cloud computing en collectieve voordelen op het gebied van energie, verzekeringen en kantoorartikelen: hebben ondernemers daar eigenlijk echt iets aan?

Online boekhouden

Overstappen op een online boekhoudprogramma geeft je meer inzicht in je debuteurenbeheer. Kuno Klumpers, Product Development Manager van UNIT4 vergelijkt de opkomst van online boekhouden met de opkomst van internetbankieren. "Je ziet in een blik hoe je bedrijf ervoor staat: informatie van onschatbare waarde."

Cloud computing

De cloud is echt de trend voorbij, concludeert Kansen voor Ondernemers. Sterker nog: je bedrijf is al in de cloud, of je het nou doorhebt of niet. Dankzij cloud computing kun je tijd- en plaatsonafhankelijk werken, dus sneller schakelen. Ook hoef je niet meer zoveel te investeren in hardware, maar kun je gebruikmaken van een flexibel online platform. 

Lees nu het hele e-paper Kansen voor Ondernemers. In het e-paper vind je bedrijfsprofielen, expertinterviews en achtergrondartikelen vol informatie over hoe jij nieuwe toepassingen kunt inzetten om sterker uit de crisis te komen.

Auteur

Marlou Visser