Ondanks crisis, blijven werknemers opgewekt

Personeel heeft weinig stress en evenveel plezier in werk

27 juni 2013 1 minuten

Crisis of niet, 70 procent van de werknemers ondervindt geen stress, 70 procent van de werknemers verdient hetzelfde en 65 procent gaat met evenveel plezier naar het werk. Ook mooi nieuws voor jou als werkgever!

Dat blijkt uit onderzoek van weekblad Intermediair onder 1735 respondenten, waaronder 570 managers en 1.165 uitvoerende personeelsleden. 70 procent van hen ondervindt geen stress, 70 procent verdient nog steeds hetzelfde of meer dan voor de crisis en 65 procent gaat nog met evenveel plezier naar het werk.

Sombere toekomstperspectieven

Toch wil dat niet zeggen dat er alleen maar jubelnieuws over personeel in de crisis te melden is. Werknemers zijn wat meer onzeker geworden over hun toekomstperspectieven en hebben het idee dat de sfeer minder goed is geworden doordat ze met minder mensen hetzelfde werk moeten doen. 

Tips

Het weekblad heeft ook nog tips voor jou als werkgever: hoe ga je om met de crisis en specifieker: met je personeel in de crisis?

  • Zorg dat je op de hoogte bent van de feiten en plaats dit in perspectief. Als het slecht gaat met je bedrijf, kan dit paniek onder je personeel veroorzaken. Hebben ze reden tot onrust?

  • Wees eerlijk naar jezelf: wijt niet alles aan de crisis.

  • Luister naar je medewerkers en informeer hen ook over de feiten. Voorkom dat er roddels rondgaan met feitelijk onjuistheden over de crisis.

  • Communiceer over de crisis, maar ook over successen.

  • Geef complimenten aan je personeel, juist nu.

Bron: Intermediair

Auteur

Lenneke Arts