Ondernemer richt zich op Duitsland

Top 5 downloads en meest gelezen in juni

02 juli 2013

Duitsland is onze belangrijkste handelspartner, dat werd in juni extra onderstreept door ons kersverse koningspaar. Zij sloten aan op de handelsmissie naar zuid-Duitsland. En ondernemers kijken nadrukkelijk naar het oosten: het artikel over het webinar 'Ondernemen in Duitsland' is het meest gelezen en de business guide Duitsland staat op 2 in de download top 5. Minder positief is de aandacht voor Deutsche Bank die af wil wil de kleinere ondernemer.

Kantoor in de cloud

Het beleid van Deutsche Bank om kleinere ondernemers af te stoten, wekt veel zorgen bij ondernemers. Zij volgen de ontwikkelingen, en vooral de tips van advocaat Arjen Paardekooper op de voet. Ook de adviezen van de commissie-Dijkhuizen om belastingvoordelen voor ondernemers te schrappen, baren ondernemers zorgen. 

Groei

De meeste ondernemers laten zich echter niet ontmoedigen door een bank die van hen afwil en mogelijke lastenverzwaringen, blijkt ook uit de meestgedownloadde bestanden in MijnMKB. Het sjabloon voor een ondernemingsplan werd de afgelopen maand het vaakst gedownload.

Daarna volgt de business guide Duitsland, een praktische gids die je helpt als je wilt ondernemen bij onze oosterburen. Nederlanders durven dus nog steeds een bedrijf te starten en ondernemers kijken over de grenzen. 

Meestgelezen in juni:

Top 5 downloads e-books en whitepapers van de maand juni:

Auteur

Marlou Visser