Crowdfundingplatform Symbid richt zich op grotere kredietbehoefte

Samenwerking met Credion moet grote investeerders trekken

16 juli 2013 1 minuten

Crowdfundingplatform Symbid wil crowdfunding nu ook aantrekkelijk maken voor bedrijven met een grote kredietbehoefte door grotere investeerders te lokken. Hiervoor is het platform een samenwerking gestart met kredietadviesorganisatie Credion.

Via het crowdfundingplatform Symbid kunnen ondernemers zich presenteren aan potentiële investeerders. Geïnteresseerde investeerders kunnen voor een relatief laag bedrag aandeelhouder worden van een onderneming. Investeringen zijn al mogelijk vanaf 20 euro.

Meer financiële gegevens

Om ook grotere investeerders over de streep te trekken, wil Symbid meer financiële gegevens over de geldzoekende bedrijven gaan verstrekken. Hier komt Credion om de hoek kijken. Onder grotere investeringen verstaat het platform bedragen van 1.000 tot 10.000 euro. Dit moet crowdfunding ook geschikt maken voor ondernemingen met een grotere kredietbehoefte

Lage rentes

Volgens Credion zijn grotere investeerders zeker geïnteresseerd in het mkb. "Met name de huidige lage rentes drijven informele investeerders naar het mkb. Crowdfunding is een heel goede manier voor hen om te investeren", aldus Symbid. Bedrijven die dat willen, worden door Credion doorgelicht. Zo komen er onafhankelijk getoetste financiële onderbouwingen bij de investeringsvoorstellen op het Symbid-platform. "Wij merken dat ondernemers en investeerders beiden behoefte hebben aan professionele documentatie en advies omtrent investeringsvoorstellen."

Welke financieringsvorm past bij jou?

Is crowdfunding iets voor jou? Download ons gratis whitepaper 'Financieringsvormen en regelingen' en kijk welke manier van financieren bij jou past.

Bronnen: Symbid / NuZakelijk.nl

Auteur

Raphael Klees

Elke week probeer ik ondernemers in Nederland te inspireren en vooruit te helpen. Dat doe ik als redacteur en hoofdredacteur van verschillende zakelijke websites. Mijn doel is de informatie voor bedrijven zo helder en duidelijk mogelijk te maken. Daardoor kunnen ondernemers zich snel weer richten op hun bedrijfsvoering.