Ondernemers: bezuinig niet op ambassades

VNO-NCW en MKB-Nederland tegen kabinetsplannen

01 augustus 2013

Het besluit van het kabinet om te bezuinigen op ambassades, consulaten en andere diplomatieke posten moet worden teruggedraaid. Dat vinden ondernemersverenigingen VNO-NCW en MKB-Nederland.

"Ons land moet het hebben van export", betoogt Wientjes. "Juist die wordt geraakt als er wordt bezuinigd op de diplomatieke posten." Het kabinet wil vanaf 2015 40 miljoen euro per jaar bezuinigen op de diplomatieke diensten. Wientjes pleit juist voor méér economische diplomatie. Dat deed hij gisteravond in het programma Nieuwsuur.

Ondersteuning

De Nederlandse ambassades en consulaten in het buitenland kunnen je helpen met wet- en regelgeving en het vinden van de juiste contacten. Ook organiseren zij met AgentschapNL en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelmatig handelsmissies.

Wil jij meer weten over wat diplomatieke posten voor ondernemers kunnen betekeken? Download gratis het whitepaper over dit onderwerp in MijnMKB. En ben jij een internationale ondernemer? Doe mee aan de MKB Export Award en maak kans op een prijzenpakket ter waarde van ruim 33.000 euro!

Auteur

Marlou Visser