Hans Biesheuvel stopt als voorzitter MKB-Nederland

Michaël van Straalen neemt taken Biesheuvel voorlopig waar

15 augustus 2013 1 minuten

Hans Biesheuvel treedt per 1 september terug als voorzitter van de werkgevers- en ondernemerskoepel Koninklijke Vereniging MKB-Nederland.

“Het voorzitterschap van MKB-Nederland heb ik twee jaar met plezier vervuld. Het is van groot belang dat het geluid van ondernemers in Den Haag en Brussel naar voren wordt gebracht en ik heb me hier met hart en ziel aan gewijd. Het waren intensieve jaren, maar de functie heeft mij veel geleerd over belangenbehartiging en politieke mores,” aldus Hans Biesheuvel.

Ondernemerschap

Het vertrek is Biesheuvels eigen beslissing. Na twee jaar is het voor de voorzitter tijd om zich te bezinnen op nieuwe activiteiten. Daarbij zal het stimuleren en ondersteunen van ondernemerschap een rol blijven spelen. Biesheuvel: “Want als ons land ergens behoefte aan heeft, dan is het wel aan ondernemerschap. Die overtuiging is bij mij de afgelopen jaren alleen maar gegroeid.”

MKB-Nederland kijkt met veel waardering terug op de afgelopen twee jaar en dankt Hans Biesheuvel voor zijn inzet. De huidige vicevoorzitter Michaël van Straalen, voorzitter Koninklijke Metaalunie, zal Biesheuvel als waarnemend voorzitter voorlopig opvolgen. 

Auteur

Marlou Visser