Forse stijging oprichting bv’s

Flex-bv populair
Ondernemers kiezen na de invoering van de flex-bv steeds vaker voor de besloten vennootschap als rechtsvorm. Het aantal opgerichte bv’s is in het afgelopen jaar flink gestegen.
Meer over rechtsvormen?
Klik hier
Lees het whitepaper!
Naar MijnMKB
Sinds de invoering van de flex-bv op 1 oktober 2012 tot 30 september 2013 zijn in totaal 61.979 bv’s opgericht. In het jaar ervoor, het laatste jaar van het oude bv-recht werden 39.889 bv’s opgericht. Dat is een stijging van 55 procent. Dat meldt FIRM24, die in samenwerking met Graydon en de Universiteit Leiden inschrijvingen van rechtspersonen bij de Kamer van Koophandel analyseerde. Netwerk Notarissen zien een toename van 20 tot 30 procent in de oprichting van bv’s. 
 

Flex-bv

Door de wetswijziging in het bv-recht, is het oprichten van een bv goedkoper en flexibeler. Of het ook eenvoudiger is, zoals de bedoeling was, daar zijn de meningen over verdeeld. Maar populair is de flex-bv wel. 
Met het nieuwe bv-recht is bijvoorbeeld een startkapitaal van 18.000 euro niet meer nodig en vervalt de verplichte bankverklaring en accountantsverklaring. Wat is een flex-bv en wat zijn de voordelen?

Dossiers

Praat met ons mee op

Van Spaendonck Groep B.V
Postadres
Postbus 90154
5000 LG . Tilburg

Bezoekadres:
Reitseplein 1
5037 AA . Tilburg
Tel: 088 652 00 50

Toegevoegd

U kunt verder winkelen of de bestelling afronden.

Afronden
MKB Servicedesk maakt gebruik van cookies
/7158/cookieverklaring-mkb-servicedesk.htm
 Meer informatie
 Melding sluiten