Finalisten MKB-vriendelijkste gemeente bekend

Vier regiowinnaars door naar landelijke finale

25 oktober 2013 1 minuten

Bergambacht, Roermond, Rijssen-Holten en Stadskanaal mogen zich de regiowinnaar van de mkb-vriendelijkste gemeente noemen. De vier zijn daarmee ook kanshebbers in de landelijke finale op 28 november in Amsterdam.

De regiowinaars zijn:

  • Bergambacht (West)

  • Roermond (Zuid)

  • Rijssen-Holten (Oost)

  • Stadskanaal (Noord)

Vertegenwoordigers van de vier gemeenten kregen de prijs uitgereikt. De MKBuzz bezocht alle vier de regowinnaars. In hangouts met de winnende gemeentebesturen en ondernemers is te zien waarom deze gemeentes zo ondernemersvriendelijk zijn. 

Tevredenheid

De prijs voor de mkb-vriendelijkste gemeente richt zich op vier pijlers: de tevredenheid van de ondernemers, het imago van de gemeente, de gemeentelijke communicatie en het gemeentelijke beleid en ten slotte de beoordeling van de ondernemers op de prijs-kwaliteitverhouding van de gemeentelijke lasten. Ondernemers vinden veelal dat ze ‘waar voor hun geld’ krijgen. Opvallend is ook dat alle vier winnaars een goed imago hebben bij ondernemers buiten de eigen gemeente. 

Uiteraard waren er ook aandachtspunten, omdat het altijd nog beter kan. In alle vier de plaatsen mag de snelheid van betalen en vergunningverlening nog sneller, al voldoen de gemeentes wel aan de wettelijke termijnen.

Landelijke finale

De landelijke finale van de mkb-vriendelijkste gemeente is op 28 november tijdens de Week van de Ondernemer in de RAI in Amsterdam. Dan wordt duidelijk of Bergambacht erin is geslaagd de landelijke titel, gewonnen in 2011, te prolongeren of niet.

Auteur

Laura Wennekes