Laatste kans: schrijf je in voor de MKB Export Award!

Maak kans op een tegoed van 30.000 euro van TNT Express

11 april 2018 2 minuten

Op 1 december, sluit de inschrijving voor de MKB Export Award 2013 van MKB-Nederland en TNT Express. Schrijf je snel in en maak kans op het prijzenpakket!

Met deze wedstrijd die in april tijdens de Week van de Ondernemer werd gelanceerd, helpen beide partijen mkb-ondernemers om hun bedrijf symbolisch op de wereldkaart te zetten en hun internationale ambities waar te maken. Ook AgentschapNL, het dienstenloket van de Rijksoverheid voor ondernemers met duurzame, innovatieve of internationale ambities heeft zich aan deze prijs gecommitteerd.

Groeikansen

Ondernemers zouden juist nú hun kansen in het buitenland moeten beproeven, want daar liggen nog grote groeikansen. In eigen land zijn die ondanks de voorzichtig oplevende economie momenteel zeer beperkt. Veel ondernemers hebben ook de potentie om met succes de grens over te gaan, maar zetten om een of andere reden maar niet die eerste stap. Anderen zijn al internationaal actief en kunnen hun business nog verder laten groeien.  MKB-Nederland en TNT Express dagen juist die ondernemers uit om mee te dingen naar de MKB Export Award 2013. Met deze prijs willen beide organisaties ondernemers (verder) stimuleren de grens over te gaan. Want voor de winnaar wordt die eerste stap of die uitbreiding van de buitenlandse activiteiten een stuk gemakkelijker. 

Jury

Een deskundige jury kiest de komende periode drie genomineerden, waarvan één uiteindelijk de MKB Export Award in de wacht sleept. De juryleden zijn Bas Pulles, directeur  De jury maakt haar selectie op basis van het profiel, de internationale plannen en de motivatie van de deelnemers. Ook het aantal stemmen dat zij via sociale media weten binnen te halen, speelt daarbij een rol. Hoe succesvoller ondernemers zijn met het werven van stemmen, des te groter is hun kans op de overwinning. Ondernemers kunnen zich nog tot 1 december voor de Award inschrijven op de campagnewebsite Verover Nieuwe Markten. Hier kunnen zij aangeven welke nieuwe markten zij willen veroveren en met welk product of dienst. Ook wordt gevraagd om de internationale ambities te motiveren. Kandidaten kunnen na registratie hun verhaal direct delen via sociale media, waardoor zij hun netwerk vergroten en hun bedrijf en ambities op de ´wereldkaart´ zetten.

Vliegende start

De winnaar van de MKB Export Award maakt een vliegende start bij het verwezenlijken van zijn of haar ambities over de grens. Hij of zij ontvangt een tegoed van 30.000 euro aan Expressvracht van TNT Express, een Zakenpartnerscan van AgentschapNL ter waarde van 500 euro en een talencursus naar keuze bij “de nonnen in Vught” ter waarde van 3.550 euro, aangeboden door taleninstituut Regina Coeli. Internationaal ondernemen begint met betrouwbare informatie en de juiste contacten.Met hun gezamenlijke campagne Verover Nieuwe Markten voorzien MKB-Nederland en TNT Express in die behoefte. Onder die vlag brengen hebben zij e-books, whitepapers en andere internationale tools voor ondernemers uitgebracht. Die zijn in 2013 al ruim 2.000 keer gedownload.  Van het boek Eerste Hulp bij Internationaal Ondernemen zijn daarnaast 15.000 hardcopy-exemplaren verkocht.

Auteur

Marlou Visser