Themadag: Zakendoen met België

Met de uitreiking van de Orange Diamond Award

01 december 2017 1 minuten

Hoe vergroot je je kansen met een zakenpartner? Hoe verzilver je handelskansen in Wallonië? En wat dien je te weten over betalingsgewoonten en fiscaliteit in België? Ondernemers delen hun ervaringen op de Belgische markt. Daarnaast krijgt je één op één advies van experts tijdens de speedcoaching-sessies of kun je advies inwinnen op het netwerkplein.

Kijk je als ondernemer graag over de grens? Maak kennis met de tweede handelspartner van Nederland tijdens de Belgiëdag op 10 december 2013. Leer de zakelijke cultuur kennen, luister naar de ervaringen van ondernemers en weet waar jij als buitenlandse ondernemer in België tegen aan kunt lopen.

Waarom België?

België is een kansrijke markt voor het mkb, en dat is niet voor niets, want België biedt verschillende voordelen ten opzichte van andere landen. Met 11 miljoen koopkrachtige consumenten is de Belgische markt voldoende groot en als buurland gemakkelijk te bereiken.

In Vlaanderen is Nederlands de meest gesproken taal wat communiceren eenvoudig maakt. Ook Wallonië is in toenemende mate een kansrijke markt. Kortom, er zijn genoeg mogelijkheden voor het Nederlandse bedrijfsleven op het vlak van handel. Waar deze kansen voor jouw bedrijf liggen en hoe jij deze het best kunt aangrijpen, dat is waar de Belgiëdag om draait.

Programma

Het programma bestaat uit twee delen. Na een plenaire opening zijn er twee rondes workshops. Vervolgens is er een netwerkplein en kun je speedcoaching aanvragen. 's Avonds worden de eerste Orange Diamond Awards uitgereikt. Dit programma begint om 19.15 uur en duurt tot 22.00 uur, inclusief een walking dinner. Deelname is gratis, aanmelden via deze link verplicht. 

Auteur

Marlou Visser