"Over drie jaar lopen kindjes in Timboektoe met óns horloge rond"

Interview | TNE-winnaar Erik Recter

18 april 2016 2 minuten

Kinderen overal ter wereld het gevoel van vrijheid kunnen geven. Dat wil Erik Recter met zijn bedrijf Watcherenterprises bereiken. De ondernemer heeft in nog geen half jaar tijd een team met de acht ‘allerbeste mensen’ bij elkaar gezocht en timmert nu op alle mogelijke manieren aan de weg. Een ervan is deelname aan The Next Entrepreneur.

Een Kidswatcher? Vertel!

“Tijdens de wintersportvakantie met familie afgelopen jaar, verloor ik mijn kleine nichtje uit het oog. Twee uur lang was ze zoek, midden in Zwitserland. Rádeloos was ik. Ineens realiseer je je hoe kwetsbaar een kind is en hoe machteloos je als ouder kunt zijn. Zo’n moderne wereld, maar je weet niet wie je moet bellen, hoe je in het buitenland een kind goed omschrijft en waar je hulp vindt. Met de Kidswatcher bied ik een oplossing voor dat probleem: door de Parentwatcher app en Kidswatcher app staan ouders in contact met hun kinderen. Ze kunnen hun kind ermee lokaliseren en een bericht sturen. Ook met het Kidswatcher horloge kan dat. Het horloge zit om de pols van je kind en staat in contact met je smartphone.”

Waarom doe je mee aan The Next Entrepreneur?

“We bezochten de Week van de Ondernemer in Papendal en werden aangesproken door iemand van TNE. Of deelname niet iets voor ons was? We hebben ons opgegeven, maar waren de afgelopen maanden zó druk aan het bouwen aan ons platform, dat we er helemaal niet meer mee bezig zijn geweest. Onze finaleplaats kwam als een verrassing.”

Levert deelname je iets op?

“Nog niet eigenlijk. Ja, publiciteit, maar daar hebben we nu nog niks aan. De Parentwatcher app en de Kidswatcher app lanceren we pas over een week of vijf; het horloge volgend jaar.”

Hoe bereid je je voor op de finale?

“Ik mag maar een minuut pitchen, dus het is de kunst niet méér te verzinnen, maar 98 procent van mijn verhaal áf te halen.”

Ga je winnen?

“Ik weet niet waar de jury op gaat letten, dus daar heb ik geen goed antwoord op. Ik hoop natuurlijk van wel. Of ik mijn concurrenten ken? Dat wel, maar ik ben er niet diep ingedoken, ook vanwege tijdgebrek. We zijn elke dag van zeven uur ‘s ochtends tot negen uur ‘s avonds bezig met ons platform en doen ook nog mee aan startupbootcamp, waarbij we intensief gecoacht worden door mentoren.”

Waar ga je die 13.013 euro aan uitgeven?

“Een dikke speedboot, met een parachute eraan vast. Haha, nee hoor. Daar betaal ik de eerste vijftig Kidswatcher horloges van. We willen in januari een test uitvoeren, waarbij we tien horloges aan kleine kinderen in Nederland geven, tien in Brazilië, tien in Egypte en tien in Duitsland. En dan maar kijken of het werkt en welke verbeterpunten er zijn. Met ons product verkopen we de vrijheid van kinderen, het gevoel dat je onbezorgd kunt spelen. In Nederland is dat gevoel vrij normaal, maar in een land als Egypte zijn de angsten en culturele verschillen veel groter. Over drie jaar lopen wij als team over het strand in Timboektoe en zien we een klein kindje met ons Kidswatcher horloge rondlopen. De techniek kan wonderen verrichten, laten we dat goed inzetten.”

Lees hier wie The Next Entrepreneur 2013 is geworden!  Fotografie: Bertil van Beek Fotografie

Auteur

Lenneke Arts