MKB Update 22 november

Global Entrepreneurship Week

19 december 2013 1 minuten

In de wekelijkse ondernemersupdate van MKB Radio, is op 22 november 2013 aandacht voor de Global Entrepreurship Week: een wereldwijd initiatief om jonge mensen te stimuleren ondernemer te worden. Daarom in deze uitzending veel inspirerende verhalen van succesvolle ondernemers.

ACE

We spreken met Martin Haring, hij is bestuurslid van het Amsterdam Center for Entrepreneurship (ACE). Dit centrum doet onderzoek naar ondernemerschap en begeleidt en coacht Amsterdamse studenten bij het realiseren van hun ondernemersideeën.Tom Bokhoven die onder de vleugels van ACE zijn bedrijf Green Claim opzette is inmiddels actief in 6 Europese landen. Hij helpt passagiers met het indienen van succesvolle claims tegen vliegmaatschappijen bij vertragingen en ander ongemak.

Dare to have a Dream

We spreken in de uitzending ook met Dilek Saruhan-Yildiz, directeur van SAB Trading en Sandra Ballij van CTaste. Beiden ondernemers die al een tijdje aan de weg timmeren en coaching zochten via het project Dare to Have a Dream van de Dutch Dream Foundation. Zij zijn gekoppeld aan succesvolle managers om hun bestaande bedrijf een stap verder te kunnen brengen.Dare to Have a Dream is een programma van de Dutch Dream Foundation, opgericht door Atilla Aytekin mede-oprichter en CEO van Triodor Software. Aytekin is zelf kind van twee culturen en wil ‘mensen die een droom hebben helpen om in hun nieuwe land een gezond bedrijf op te kunnen bouwen’.

Wat zijn de financieringstrends voor 2014?

Er komen steeds meer financieringsvormen voor ondernemers op de markt. Crowdfunding, kredietunies, mkb fondsen, factoring voor het mkb, leasing. Welke vormen van financiering moet je serieus nemen? En hoe kun je verschillende kredietvormen combineren met bijvoorbeeld bancaire financiering? Redacteur Raphael Klees spreekt hierover met: Guust Jutte, Business manager bij Rabobank Nederland Bedrijven.