Erik Recter winnaar The Next Entrepreneur

Kidswatcher brengt zoekgeraakte kinderen terug bij ouders

18 april 2016 2 minuten

Erik Recter, het brein achter Kidswatcher, is vandaag The Next Entrepreneur 2013 geworden. Met zijn 'kinderhorloge' hoopt hij kinderen wereldwijd het gevoel van vrijheid te geven.

Erik Recter is met zijn bedrijf Watcher Enterprises de winnaar van The Next Entrepreneur 2013, de verkiezing voor de meest vernieuwende startende ondernemer van MKB-Nederland en de Rabobank. In de finale in Maarssen liet hij vanmiddag twee collega-ondernemers achter zich.

13.013 euro

Volgens de jury onderscheidt Recter zich door innovatief ondernemerschap met maatschappelijke relevantie. De startende ondernemer verdient met zijn overwinning een geldbedrag van in totaal 13.013 euro. Het is het tweede jaar dat MKB-Nederland en de Rabobank deze ondernemersverkiezing houden om startende ondernemerschap te inspireren en stimuleren.

Vermist nichtje

Erik Recter uit Amsterdam is dit jaar Watcher Enterprises begonnen nadat hij zijn klein nichtje in een skigebied uit het oog verloor. Die ervaring was de drijfveer voor het ontwikkelen van de Kidswatcher, waarmee ouders hun kind de vrijheid geven te spelen en in vrijheid te leven. Ook kan een ouder met een druk op de knop via de app zijn kind lokaliseren en waarschuwen. Een prototype van de Kidswatcher is vergevorderd en de app is inmiddels gereed. Erik Recter heeft de ambitie om de Kidswatcher binnen afzienbare termijn te lanceren voor de massamarkt.

Concurrenten

Recter nam het in de finale van The Next Entrepreneur 2013 op tegen Jort van Sissseren  uit Amsterdam (Easy Yacht Brokerage BV – online botenverkoop) en Evert van Bergen uit Etten Leur (Suit Up! – hippe bedrijfskleding die bijdraagt aan de branding en communicatie van het bedrijf).

Volgens de jury, die bestond uit Paul Dirken (directeur Bedrijven, Rabobank Nederland), Leendert-Jan Visser (directeur MKB-Nederland) en Annefrid Imenkamp (Next Entrepreneur 2012, Chocstar), voldoet Watcher Enterprises als beste aan de criteria voor The Next Entrepreneur. Recter is gedreven, innovatief en heeft goed gebruik gemaakt van de ‘crowd’ om een nieuw eindproduct te ontwikkelen. Met de Kidswatcher speelt hij in op een universele behoefte van ouders en er is sprake van maatschappelijke relevantie, aldus het juryrapport.

Kinderhorloge

Update: Drie jaar nadat Erik Recter TNE won, brengt zijn bedrijf Watcher Enterpise het kinderhorloge -KiGO genaamd- op de markt. "Wij geloven dat dit waterdichte GPS-horloge wel eens de zomerhit van 2016 kan worden. Wereldwijd zijn er al meer dan 100.000 KiGO’s gereserveerd", aldus de TNE-winnaar. 

The Next Entrepreneur

The Next Entrepreneur is een initiatief van MKB-Nederland en Rabobank Nederland. Met deze verkiezing willen de twee organisaties ambitieuze, startende ondernemers stimuleren hun zakelijke droom te verwezenlijken.